Companii

Tranzactie in sectorul imobiliar

6 nov. 2014 3 min

Tranzactie in sectorul imobiliar

Reading Time: 3 minute

DTZ a confirmat incheierea vanzarii sale catre consortiul de investitori privati TPG Capital (TPG), PAG Asia Capital (PAG) si Planul de pensii al cadrelor didactice din Ontario (consortiul TPG si PAG), devenind astfel o companie de servicii imobiliare globale cu capital integral privat.

Foto: Dreamstime

DTZ va continua sa opereze sub brandul DTZ si in aceeasi formula la nivel executiv. Brett White, fostul Chief Executive Officer al CBRE Group, va ocupa functia deplina de Presedinte Executiv al noii societati din martie 2015. Tod Lickerman va continua in rolul sau actual de Global Chief Executive Officer al DTZ.

Noua structura de capital DTZ si finantarea puternica pozitioneaza DTZ la un nivel superior pentru a realiza investitii continue de extindere a capabilitatilor sale si pentru a oferi clientilor o gama completa de servicii in fiecare piata majora din intreaga lume.

In septembrie, un afiliat al DTZ Investment Holdings (sustinut de consortiul TPG si PAG) a anuntat incheierea unui acord pentru achizitionarea Cassidy Turley, avand in perspectiva planul de a combina achizitia cu afacerile DTZ in decursul anului 2015. Estimam ca achizitionarea Cassidy Turley va fi finalizata pana la 31 decembrie 2014.

Achizitia Cassidy Turley, reprezinta prima investitie semnificativa in strategia de dezvoltare a DTZ prin extinderea imediata a brand-ului si a prezentei DTZ in S.U.A. Noua companie va reprezenta 2.9 mld $ din veniturile anuale si mai mult de 28,200 de angajati. Dupa cum s-a anuntat anterior, Joseph Stettinius Jr., CEO al Cassidy Turley, va deveni Chief Executive of the Americas, raportand catre Tod Lickerman. Compania nou creata se va re-brand-ui sub numele de DTZ si va detine o noua identitate vizuala din 2015.

DTZ furnizeaza ocupantilor si investitorilor din toata lumea servicii de intermediere, inchirieri si brokeraj, property si facility management, piete de capital, investitii si asset management, evaluari, project management si consultanta in constructii. DTZ are 47.000 de angajati, incluzand subcontractori, si opereaza in 52 de tari, prin 208 birouri.

TPG este un fond de investitii privat, lider la nivel mondial, infiintat in anul 1992, cu active in administrare de 66 miliarde dolari si birouri in San Francisco, Fort Worth, Austin, Dallas, Houston, New York, Beijing, Hong Kong, Londra, Luxemburg, Melbourne, Moscova, Mumbai, São Paulo, Shanghai, Singapore si Tokyo. Firma a fost foarte activa in ultimii douazeci de ani realizand investitii majore in Asia, incluzand BTPN, Shenzhen Development Bank, Daphne, China Grand Auto si investitii in Australia, incluzand Healthscope, Myer, Pet Barn, Alinta si Inghams.

PAG este unul dintre cei mai mari administratori de investitii alternative din Asia, cu fonduri in administrare in sectoarele Private Equity, imobiliare si strategii de randament absolut. PAG are in prezent fonduri de 11 miliarde dolari in administrare, cu peste 300 de angajati si birouri in Hong Kong, Shanghai, Tokyo, Beijing, Sydney, Singapore, Seul, Shenzhen si Delhi. PAG Asia Capital („PAGAC”), strategia curenta a fondului de Private Equity a PAG, este de a investi 2,5 miliarde USD din fondul de buyout pan-asiatic si detine in portofoliul actual investitii structurate pe servicii financiare in sectoarele farmaceutice, auto si retail. In plus, fata de experienta vasta in private equity, PAG are o experienta solida in domeniul imobiliar, realizand peste 500 de tranzactii imobiliare in Asia cu o valoare totala a investitiei de peste 20 miliarde dolari.

Cu 140.8 miliarde dolari in active nete la 31 decembrie 2013, Ontario Teachers’ Pension Plan (Fondul de pensii al profesorilor din Ontario) este cel mai mare fond de pensii dedicat unei singure profesii in Canada. Organizatie independenta, ea investeste capitalurile fondului de pensii si administreaza pensiile a 307,000 cadre didactice active si pensionate din Ontario.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: