BizRemote by certSIGN Tech

Ubisoft redeschide sediul din București pentru angajații care vor să se întoarcă la birou

mai 23, 2020 2 min

Ubisoft redeschide sediul din București pentru angajații care vor să se întoarcă la birou

Reading Time: 2 minute

După peste 2 luni în care toți cei peste 1.800 de angajați ai Ubisoft România au lucrat de acasă, studioul de jocuri video a început implementarea planului de revenire traptată la birou, exclusiv pe bază voluntară.

Compania estimează, pentru următoarele luni, că cei care aleg să revină la birou vor reprezenta între 10% și 30% din totalul angajaților. Ubisoft implementase în martie sistemul de lucru de acasă în toate regiunile în care are studiouri, inclusiv în România, unde toți angajații au lucrat în regim remote.

„Principiul de la care am plecat în crearea planului de revenire la birou este cel al flexibilității și a fost gândit astfel încât să permită întoarcerea în valuri, cu respectarea regulii de distanțare fizică. Asfel, limita maximă a numărului de angajați care pot lucra în siguranță de la sediu este de 900”, a declarat, pentru Biz, Grigoriada Stroe, HR & Operations Director Ubisoft România, Serbia și Ucraina.

Pentru a pregăti revenirea angajaților, compania a igienizat întreg spațiul, a pus la punct procedura de dezinfectare la sediul Ubisoft a tuturor echipamentelor folosite acasă și a pregătit toate materialele de comunicare a noilor reguli și următorilor pași, inclusiv un videoclip animat, ușor de urmărit.

De asemenea, au fost create fluxuri de intrare și ieșire care includ dispozitive de luare a temperaturii, covorașe dezinfectante, dispensere de gel dezinfectant și compania oferă inclusiv măști de protecție. A fost luat în considerare principiul de distanțare fizică în spațiul de lucru, dar și în ariile comune precum lifturi, holuri sau săli de ședințe.

În ceea ce privește posibilitatea angajaților de a lucra de acasă, compania avea deja implementată pe plan local această politică în anumite departmente și analizează acum extinderea politicii de work-from-home către toate departamentele.

„Pentru noi, prioritară este nevoia de a tranzita în siguranță către un nou normal. Am încercat să luăm toate măsurile necesare pentru a avea un mediu de lucru sigur, care să le permită colegilor să revină treptat la birou. Am reușit să ne repliem într-un timp foarte scurt și să facem toate investițiile necesare pentru implementarea noilor reguli și oferirea de materiale de protecție angajaților noștri”, subliniază Grigoriada Stroe

Studioul Ubisoft din București este format din trei departamente: Producție, Quality Control, IT. Echipele de aici lucrează la majoritatea proiectelor grupului. Spre exemplu, studioul din București participă la dezvoltarea unor jocuri precum Watch Dogs Legion, Rainbow 6 Quarantine și Gods & Monsters, inclusiv la proiecte neanunțate încă. În același timp, departamentul de Quality Control testează în România jocuri din cele mai importante francize ale companiei, precum Assassin’s Creed, Ghost Recon, The Division, Rainbow 6 sau Far Cry.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: