Business Companii Tech

Creștere de 5,8% pe piața de monitoare din România

24 iun. 2020 2 min

Creștere de 5,8% pe piața de monitoare din România

Reading Time: 2 minute

Condițiile muncii de acasă i-au determinat  pe mulți angajați să investească, din banii proprii sau prin bonusuri financiare (în cazul câtorva companii), în echipamente IT&C, atât hardware, cât și software. Printre cei care au avut de câștigat, în această perioadă, se numără și producătorii de monitoare. Așa se face că în România, piața de monitoare a crescut cu 5,8% în primul trimestru din 2020.

Vânzările combinate ale AOC și MMD au crescut în această perioadă cu 62% în comparație cu primul trimestru din 2019, de peste 10 ori față de creșterea pieței. Atât AOC (cu 67,8%), cât și MMD (cu 58%) au contribuit în mod egal la această creștere. Aceasta reprezintă o cotă de 18,3% și locul doi pe piață pentru ambele branduri, cu o creștere de 6,3% față de primul trimestru al lui 2019.

Segmentul de monitoare cu diagonală mare (27 inci +) a crescut semnificativ în România, cu 58%. Cota de piață pe acest segment plasează AOC și MMD pe locul trei, cu 13%. În comparație cu primul trimestru al anului 2019, în perioada ianuarie-martie 2020, vânzările de monitoare AOC și MMD pe acest segment au crescut cu 128,7%. AOC a înregistrat cea mai mare creștere pe acest segment, de 558% față de anul trecut, iar MMD a crescut vânzările cu 48,3%.

Schimbări la nivel global

La nivel mondial, piața monitoarelor continuă să crească datorită mai multor îmbunătățiri. Vânzările de monitoare de înaltă rezoluție (QHD și UHD) au crescut cu 40% în primul trimestru al lui 2020 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, subliniind trecerea treptată de la monitoare Full HD către variante mai avansate.

De asemenea, monitoarele UltraWide și SuperWide (aspect ratio 21:9, 32:9 și 32:10) sunt din ce în ce mai căutate datorită senzației de imersiune și productivității crescute. Creșterea acestor monitoare la nivel mondial a fost de 100% de la an la an. Ecranele curbate câștigă din ce în ce mai mult: această piață a crescut cu 63% față de anul trecut. De asemenea, a crescut cererea pentru monitoare de dimensiuni mari, în special în mediile de afaceri unde productivitatea are o importanță deosebită. Monitoarele de 27 inci au devenit noul standard. Ecranele mai mari oferă, de regulă, tehnologii pentru o flexibilitate crescută și soluții inovatoare, contribuind astfel la o productivitate și o ușurință mai mari de utilizare, cum ar fi monitoarele cu docking station USB-C cu funcții complete cu porturi Gigabit Ethernet, MultiView (capabilități Picture-In-Picture) și comutatoare KVM.

 În sectorul gaming, cererea pentru rate mari de refresh continuă sa crească. Volumul monitoarelor cu 100 Hz și mai mari a crescut cu 60%, în timp ce cel de 144 Hz și peste a crescut cu 76% de la an la an.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: