Antreprenori by eMAG

Un business din pasiune, facut cu pasiune

27 aug. 2013 2 min

Un business din pasiune, facut cu pasiune

Reading Time: 2 minute

Anda Roman a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea din Bucuresti. A studiat apoi si la Universitatea din Washington. Acolo a fost prima oara cand si-a pus intrebarea daca nu cumva ar fi bine sa inlocuiasca studiile juridice cu cele legata de arta. La momentul acela nu era inca pregatita pentru o astfel de schimbare. Dupa ce a revenit in tara, o vreme a incercat sa lucreze ca avocat. Era insa tot mai evident ca pornise pe un drum care nu era al ei. A studiat apoi Regie – Film si, in ultimul an de studii, incepea sa-si defineasca ideea unui spatiu – atelier. Asa lua nastere in 2005 Atelierul „Anda Roman”. Un business inceput din pasiune, devenit acum un business facut cu pasiune.

Foto: Anda Roman, Creative Manager, Atelier „Anda Roman”

Ce inseamna la momentul 2013 brandul „Anda Roman”?
„Anda Roman” este un loc al designului. Design de interior, design de bijuterie, design de object. Propunem o selectie intentionat eclectica a ceea ce este mai interesant acum in designul de interior in lume. Ne-am propus sa fim si o platforma de exprimare pentru tineri artisti romani.

Cum alegeti obiectele din concept store?
Procesul de selectie al obiectelor este un continuum in care traiesc de ceva timp. Sunt legata cumva de atelier si nu ies niciodata complet din aceasta legatura. In fiecare zi lucrez intr-un fel sau altul la aceasta selectie. Prezenta anuala la „Maison et Objet” din Paris, unul din cele mai mari targuri de design interior din lume, este unul din momentele importante ale acestui proces.

Care este povestea celui ai drag obiect din concept store?
Unul din cele mai dragi obiecte din atelier este o sculptura in lemn. O sculptura formata din doua elemente: doua aripi de inger, mari, albe. Eu am o legatura foarte puternica cu ingerii si arhanghelii. Sunt foarte prezenti in viata mea si, desigur, a atelierului. As vrea sa pot comunica si altora cat de simpla este aceasta comunicare si ce efecte puternice poate avea in viata noastra. Sunt lucrate manual intr-un mic atelier din Franta.

Aveti in plan sa deschideti un al doilea Atelier?
Nu am in plan deschiderea unui al doilea atelier. Nu acum. Am in plan sa il cresc si sa il dezvolt pe acesta.

Ce este atelierul: mai mult o pasiune sau un business din pasiune?
„Anda Roman” a inceput ca o pasiune. Astazi este un business facut cu pasiune.  Este uimitor cum oamenii percep aceasta calitate subtila a unui lucru facut cu pasiune, cu suflet. Multa vreme nu am crezut ca se poate „citi” asta intr-un loc, insa clientii nostri ma uimesc tot mai tare. Sunt receptori exceptionali. Foarte sensibili. Acolo se petrece un schimb foarte interesant de energii.

Galerie foto: Atelier „Anda Roman”

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: