Tech

Un startup american a creat spații modulare mobile care să suplimenteze lipsa saloanelor de spital

31 mart. 2020 2 min

Un startup american a creat spații modulare mobile care să suplimenteze lipsa saloanelor de spital

Reading Time: 2 minute

Jupe, un startup fondat de un doctor de urgențe, un expert în situații de criză și un cercetător în domeniul sănătății publice, a dezvoltat corturi special adaptate pentru odihnă, recuperare sau terapie intensivă care să ajute la extinderea rapidă a spațiilor spitalicești.

„Spitalele din SUA vor atinge în curând capacitatea maximă. Echipele medicale au nevoie de spații pentru a se odihni. Este nevoie de spații izolate și sigure pentru recuperare. Și trebuie să putem oferi sprijin acolo unde este nevoie de el”, afirmă reprezentanții Jupe.

jupecare e1585636159668
Jupe Care – unitate mobilă de terapie intensivă

De asta a apărut Jupe Health, concept realizat pentru odihna lucrătorilor medicali și recuperarea pacienților. Costă de 30 de ori mai puțin decât o cameră de spital și este proiectat și construit de doctori și experți în adăposturi mobile.

Sistemul, inspirat de modelul kiturilor de șasiu din industria auto, vine în trei variante: Jupe Rest (spațiun pentru odihnă și somn pentru cadrele medicale), Jupe Care (spațiu autonom pentru izolarea pacienților care nu sunt în stare gravă, cu cameră separată pentru schimbarea hainelor) și Jupe Plus (prima unitate autonomă din lume de terapie intensivă pentru pacienții în stare critică, dotată inclusiv cu ventilator și cu cameră separată pentru schimbarea hainelor).

Șasiul unic al acestui sistem modular poate fi folosit pentru toate cele trei variante și un trailer normal poate transporta 24 de astfel de unități. Un cargobot poate transporta până la 500.000 de unități.

Jupe Rest
Jupe Rest, destinat pentru odihna cadrelor medicale

Fondatorii sunt dr. Jeff Wilson, care a fondat și compania de spații modulare de locuit Kasita, și Cameron Blizzard, care l-au avut consilier principal pe dr. Esther Choo. Construcția modulelor mai simple Rest și Care se face deja în Texas, producția pentru mai sofisticatul Jupe Plus va începe în curând.

Jupe transport
O remorcă tip trailer poate transporta 24 de astfel de unități

Startup-ul a fost fondat cu intenția de a construi spații modulare de locuit pentru persoanele care au nevoie de adăpost după dezastre naturale sau chiar și pentru oamenii fără adăpost, dar a trecut repede la zona medicală când a observat problema spațiilor spitalicești adecvate în urma pandemiei de COVID-19.

Spațiile modulare Jupe costă între 14.500 de dolari (varianta Rest) și 78.000 de dolari (varianta Care), dar prețurile diferă în funcție de configurație. Varianta pentru terapie intensivă va costa peste 99.000 de dolari.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: