BizRemote by certSIGN

Un tratament israelian se dovedește a fi eficient pentru pacienți

13/04/2020 2 min read

Un tratament israelian se dovedește a fi eficient pentru pacienți

Reading Time: 2 minute

Cursa pentru a găsi un medicament viabil pentru coronavirus este în desfășurare pe toate continentele, pentru că sunt mai multe șanse pentru a se descoperi un tratament viabil, care să funcționeze chiar și împotriva cazurilor grave, înainte de a avea un vaccin.

Șase pacienți israelieni în stare critică din cauza coronavirusului au fost tratați cu o terapie bazată de pe celule și placentă dezvoltată de compania Pluristem, iar starea lor s-a îmbunătățit substanțial, potrivit The Jerusalem Post.

Pacienții au fost tratați la trei centre medicale din Israel timp de o săptămână. Ei sufereau de sindrom respirator acut și de complicați inflamatorii asociate cu Covid-19, iar patru dintre ei aveau organele în stare critică, inclusiv sistemul cardiovascular și funcțiile renale.

Nu numai că pacienții au supraviețuit, dar în cazul a patru dintre ei funcțiile vitale li s-au îmbunătățit, în cazul sistemului respirator, iar trei dintre ei sunt în diverse stadii de însănătoșire, fără a mai avea nevoie de ventilatoare. Mai mult, doi dintre pacienți, care aveau condiții medicale preexistente au dat semne de recuperare clinică foarte bună, în timp ce li s-a îmbunătățit sistemul respirator.

„Suntem mulțumiți de rezultatele inițiale ale programului nostru și suntem hotărâți să valorificăm celulele PLX în beneficiul pacienților și a sistemului de sănătate” a spus Yaky Yanay, CEO și președinte Pluristem. „Pluristem dorește să îți folosească întreaga competență în producerea pe scară largă a celulelor PLX și să le livreze unui număr cât mai mare de pacienți care au nevoie de tratament.”

Celulele PLX Pluristem au anumite proprietăți imuno-modulatoare, ceea ce înseamnă că introduc in sistemul imunitar celule T și M2, iar rezultatul este o îmbunătățire a supra-activării sistemului imunitar care este, de fapt, foarte periculoasă în cazul infectării cu coronavirus. Cu alte cuvinte, este posibil să se reducă simptomele fatale ale pneumoniei.

Studii preclinice anterioare realizate pe animale au arătat îmbunătățiri foarte bune ale hipertensiunii pulmonar, fibrozei pulmonare, ale bolilor acute ale rinichilor și ale sistemului gastrointestinal.

Pluristem urmează să realizeze un studiu clinic multinațional pentru tratamentul complicațiilor asociate cu coronavirus. Reprezentații companiei au mai spus că intenționează să țină la informeze în legătură cu descoperirile din timpul studiului clinic.

Compania este în discuții cu autoritățile de reglementare din domeniu din Statele Unite și Europa pentru a defini strategia clinică.

Credit foto: Photo 88421052 © Mkarco – Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă