fbpx
Antreprenori BizRemote Business

Veniturile Zoom cresc cu 2 miliarde de dolari pe fondul izolării sociale impuse de coronavirus1 min

23/03/2020 < 1 min read

Veniturile Zoom cresc cu 2 miliarde de dolari pe fondul izolării sociale impuse de coronavirus1 min

Reading Time: < 1 minut

Distanțarea socială impusă de răspândirea coronavirusului ajută anumite business-uri, cum este, de pildă, Zoom, platforma de video conferencing, ale cărei acțiuni au crescut în ultima perioadă și care, potrivit, Fortune, îl va propulsa și mai sus în clasamentul miliardarilor lumii pe antreprenorul Eric Yuan, fondatorul Zoom Video Communications.

Veniturile acestuia au crescut cu 2 miliarde de dolari în 2020, aceasta fiind a patra cea mai mare creștere în indexul Bloomberg al miliardarilor. Acum se află pe locul 274 cu o avere estimată la 5,6 miliarde de dolari.

Platforma Zoom, folosită pentru videoconferințe și întâlniri virtuale este folosită în această perioadă atât în mediul de business, cât și în domeniul educației pentru cursuri online.

Eric Yuan, acum în vârstă de 50 de ani, a fondat Zoom în 2011. Născut în China, până să reușească să ajungă în Silicon  Valley, i s-a refuzat de 10 ori viza de intrare în SUA. Înainte de fondarea Zoom a lucrat la Cisco și este unul dintre inginerii care au pus bazele Webex, platforma Cisco de video-conferencing. Ideea de a lansa Zoom i-a venit pe vremea când, student fiind, trebuia să călătorească 10 ore care să-și vadă iubita.

Yuan a fost numit unul dintre cel mai puternici oameni din domeniul tehnologiei de către Business Insider și anul trecut a fost inclus în Bloomberg 50, printre liderii care schimbă mediul de business. 

Foto: Eric Yuan / Zoom 

One Comment
  1. […] Zoom au crescut foarte mult la bursă, în vârful popularității adăugând 2 miliarde de dolari la averea lui Eric Yuan. Nebunia a fost atât de mare, încât unii investitori au cumpărat acțiunile ale altei companii […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *