Biz World aterizează la Amsterdam

08/01/2020 2 min read

author:

Biz World aterizează la Amsterdam

Reading Time: 2 minute

Dacă este ianuarie este Biz World! Așa cum v-am învățat de un deceniu, la început de an, timp de o săptămână, revista Biz își mută redacția într-un hub global. De acolo realizăm integral primul număr din an al revistei. Iar de această dată, pentru februarie se anunță cod portocaliu de articole și interviuri bune. De ce? Pentru această ediție am ales ca destinație Olanda, cel mai mare investitor străin în România, care de la începutul acestui an și-a schimbat denumirea oficială în Țările de Jos.

Furtună puternică, economia rezistă. Aceasta pare să fie o scurtă definiție haioasă a economiei olandeze. În ciuda tuturor crizelor globale de la orizont, economia Țărilor de Jos își continuă drumul în sus. Olanda este cel de-al șaselea mare exportator de mărfuri din lume, iar poziția geografică avantajoasă, alături de un sistem fiscal performant fac din această țară una dintre destinațiile preferate de investitori. Mai mult, companiile olandeze sunt prezente în majoritatea țărilor din lume, ceea ce asigură constant Țărilor de Jos poziții de top în clasamentul investitorilor străini atât în economiile dezvoltate, dar și în cele emergente. În România, Olanda este cel mai mare investitor, cu peste 20% din totalul investițiilor. În țară sunt peste 5.000 de companii cu acționariat olandez, cu investiții care s-au ridicat anul trecut la 9,67 miliarde de euro.

După cum arată un raport realizat de Coface România, comerțul exterior olandez a fost anul trecut egal cu peste 160% din PIB. Ca să vă faceți o idee despre acest procent, în Germania cifra a ajuns la „doar” 50%. Într-un mediu comercial internațional din ce în ce mai restrictiv, exporturile olandeze continuă să se dezvolte de la an la an cu o rată de creștere mare.

Amsterdam este un adevărat magnet pentru giganți internaționali, dar și o destinație pentru companii de tip startup și unul dintre cele mai importante hub-uri antreprenoriale din Europa. În urmă cu doi ani, companiile tech din Olanda au strâns finanțare în valoare de peste 750 de milioane de euro.

Partenerii #BizNetherlands sunt NN Group, BT Flying Blue, Philips, Mega Image și KLM.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă