Antreprenori by eMAG

The Venture și-a anunțat finaliștii din România

23 nov. 2016 3 min

The Venture și-a anunțat finaliștii din România

Reading Time: 3 minute

Pe 22 noiembrie a avut loc în București sesiunea de pitch organizată de Chivas Regal, în cadrul semifinalei locale a competiției The Venture. Dintre cele zece afaceri participante, cinci au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, în cursa pentru un loc în finala globală The Venture. Finaliștii pot fi votați de public pe www.theventurevote.ro, în perioada 24 noiembrie 2016 – 5 ianuarie 2017.

Este al doilea an consecutiv când Chivas organizează în România această competiție. 

Cele zece businessuri care s-au înscris în competiție sunt: AxoSuits, BioFarming Manager, Khar & Partners – SOWAT, MIRA Rehab, Track My Vibe, Re.Flex, Symme3D Biotech, uRAD Monitor, VTREE Energy, Wespr Tech.

Juriul competiției a fost format din: Marius Ghenea, George Buhnici, Cristian China Birta și Tudor Furir.

Cei cinci finaliști  

SOWAT (Khar & Partners) este o companie care își dorește să rezolve problema accesului la apă potabilă oferind o alternativă la lipsa de sisteme fiabile, robuste și ieftine, pentru comunități mici. Folosind o tehnologie avansată, stația transportabilă SOWAT produce 25-100 metri cubi de apă perfect potabilă în 24 de ore, pornind de la orice sursă de apă dulce, pentru 500 până la 5000 de persoane.  

MIRA Rehab este o platformă medicală bazată pe Microsoft Kinect care încearcă să simplifice procesul de recuperare fizică cu ajutorul jocurilor video. Această alternativă este mai ieftină, relativ ușor de implementat și mult mai atractivă pentru pacienții care trebuie să facă exerciții recuperatorii acasă. Pe lângă pacienți și personalul medical poate beneficia de pe urma acestui proces simplificat.

Re.Flex este o companie care dezvoltă un produs de monitorizare și îndrumare în procesul de recuperare fizică. Re.Flex propune un sistem de senzori care urmăresc executarea corectă a exercițiilor de kinoterapie și menținerea unei relații constante cu kinetoterapeutul. Scopul este ca pacienții să își termine ședințele de recuperare necesare pentru a fi complet refăcuți.

Axosuits propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care îi poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculară a membrelor inferioare să se deplaseze altfel decât în fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant generează o listă lungă de boli secundare, care pot fi ameliorate sau eradicate prin trecerea la tehnologia Axosuits.

uRADMonitor este un business care propune un produs inovator, ce măsoară poluarea printr-o tehnologie dezvoltată de la zero, atât la nivel de software, cât și hardware. URAD oferă dispozitive de monitorizare potrivite instalării în gospodării, spații de producție sau birouri, dar propun și o infrastructură la nivel național.

© Mihnea Ratte
Finaliștii și juriul / foto: Mihnea Ratte

Toți cei 5 finaliști selectați în urma pitch-ului vor participa la o sesiune de mentorat organizată de Chivas The Venture. Antreprenorii vor trebui să își demonstreze abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigătorul fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală. În joc este un premiu de 5.000 euro la finalul etapei locale și șansa de a primi finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ în etapa globală.

Pe lângă premiul desemnat de juriu câștigătorului, Chivas oferă și un premiu de popularitate în valoare de 3000 €, care va fi acordat în urma voturilor primite de către cei 5 finaliști din partea publicului.

Finala globală

După încheierea etapei locale, pe 6 ianuarie 2017, juriul va alege câștigătorul care va reprezenta România în etapa globală. Mai departe, antreprenorul român va concura pentru premiul final în perioada aprilie – iulie 2017, alături de alți 31 participanți din țări de pe tot globul.

Chivas Regal este un brand global de whisky și principalul scotch whisky al producătorului Chivas Brothers, prezent în peste 150 de țări din Europa, Asia și America. Grupul Pernod Ricard deține în prezent branduri precum Ballantine’s, ABSOLUT Vodka, Chivas Regal, Jameson, The Glenlivet, Martell, Havana Club, Beefeater, Mumm, Perrier-Jouët si Jacob’s Creek.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: