BizRemote by certSIGN

Veste bună: un posibil medicament ce ar ucide coronavirusul

5 apr. 2020 2 min

Veste bună: un posibil medicament ce ar ucide coronavirusul

Reading Time: 2 minute

Ivermectina, un medicament antiparazitar, a ucis COVID-19 în 48 de ore, în cadrul testelor de laborator realizate de cercetători australieni.

O singură doză din acest medicament a oprit replicarea virusului SARS-CoV-2 în celulele de cultură, potrivit studiului realizat de oameni de știință de la Institutul de Descoperiri în Biomedicină al Universității Monash din Melbourne, în parteneriat cu Institutul Doherty.

Doctorul Kylie Wagstaff

„Am constatat că, doar cu o singură doză din acest medicament, s-ar putea elimina tot ARN-ul viral (structura genetică a virusului) în 48 de ore. Chiar și după 24 de ore a existat o reducere semnificativă a virusului în celule”, a spus doctorul Kylie Wagstaff, cea care a condus studiul. Doctorul Wagstaff a avertizat, însă, că testele efectuate în cadrul studiului au fost desfășurate doar in vitro și că este nevoie de cercetări suplimentare care să fie realizate pe oameni.

Ivermectina este un medicament anti-parazitar aprobat deja de Administrația Medicamentului din America și folosit la scară largă în toată lumea.

Medicamentul s-a dovedit a fi eficient în cadrul testelor in vitro împotriva unei game largi de virusuri, inclusiv HIV, Dengue, virusul gripal și Zika.

„Ivermecttina este acum utilizată pe scară largă în toată lumea și este văzut ca un medicament sigur. Avem nevoie să ne dăm seama seama în ce măsură dozajul folosit în cadrul testelor merge și la om, iar acesta e următorul pas”,  a mai spus Kylie Wagstaff. 

Deși mecanismul prin care Ivermectina funcționează ca să omoare virusul nu este complet cunoscut, este probabil, ca pe baza acțiunii sale în alte virusuri, să oprească virusul prin „amortizarea celulelor gazdă” și capacitatea de a le ucide.

Studiul realizat de cercetătorii australieni a fost publicat în revista „Antiviral Research”.

IMPORTANT: Nu luați acest medicament  sau orice alt medicament singuri acasă! Luați medicamente doar la indicațiile medicilor! Puteți avea efecte grave sau chiar să vă puneți grav sănătatea în pericol!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: