Analize

Vestea că Donald Trump are COVID-19 duce la scăderi pe bursele din toată lumea

2 oct. 2020 < 1 min

Vestea că Donald Trump are COVID-19 duce la scăderi pe bursele din toată lumea

Reading Time: < 1 minut

Anunțul că președintele SUA, Donald Trump, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, alături de prima doamnă, Melania Trump, a dus la scăderi pe piețele de capital din toată lumea.

„Astă seară, @FLOTUS  [prima doamnă a SUA – n.r.] și cu mine am primit un rezultat pozitiv la testul COVID-19. Vom trece prin asta ÎMPREUNĂ”, a scris Trump vineri dimineață pe Twitter.

Indicele Dow Jones pentru contractele futures a scăzut cu 450 de puncte, adică 1,6%, în timp ce indicele S&P echivalent a avut o evoluție negativă similară (-1,6%), iar cel de pe NASDAQ a scăzut cu 1,9%.

Bursele americane erau deja pe un trend negativ din cauza incertitudinilor legate de adoptarea unui nou plan guvernamental de stimulare a revenirii economice, cu fonduri de 2.200 de miliarde de dolari. Scăderea a fost accelerată de vestea că președintele SUA are COVID-19.

Indicele Nikkei al bursei din Tokyo a scăzut cu 0,7%, anulând creșterile anterioare, impactul negativ resimțindu-se și pe piețele de capital din Londra, Paris și Frankfurt, care au scăzut cu peste un procent la deschiderea ședințelor de tranzacționare de vineri. Bursele din Auastriali, Singapore și Thailanda au resimțit și ele impactul negativ al veștii că președintele SUA, aflat în campanie pentru alegerile din noiembrie, are COVID-19.

Președintele Trump și prima doamnă au făcut testul COVID-19 după ce consiliera Hope Hicks, care l-a însoțit pe președinte în campania electorală în această perioadă, a fost depistată cu noul coronavirus.

Ilustrație: © Paulklee1879Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: