Finanțe Stiri

Viitorii antreprenori primesc finantare prin BizStart

21 iul. 2015 < 1 min

Viitorii antreprenori primesc finantare prin BizStart

Reading Time: < 1 minut

Un numar de 35 de proiecte de afaceri propuse de viitori antreprenori din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia primesc finantari nerambursabile de pana la 25.000 de euro fiecare, in cadrul proiectului BizStart, realizat de ASE Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala” (PROIS-NV). Proiectele au fost alese prin concurs, iar majoritatea castigatorilor sunt studenti de pana la 25 de ani. BizStart este cofinantat din Fondul Social European, prin POSDRU.

Proiectele castigatoare au fost prezentate astazi, in cadrul conferintei interregionale „Idei de succes! Tineri antreprenori pentru Romania”, organizata la Bucuresti. Acestea vin din Bucuresti si Ilfov (25 de proiecte), Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj si Olt (cate doua proiecte) si vor crea in total 74 de noi locuri de munca. Printre domeniile de activitate vizate se numara turism si activitati recreative, IT, design, comert cu amanuntul, fabricarea de jucarii ori realizarea de produse manufacturiere (handmade). Dintre cei 35 de beneficiari, 60% sunt studenti cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani. In total, cele 35 de planuri de afaceri vor beneficia de o finantare de peste 828.000 de euro.

Pe langa finantarea ideilor de afaceri, BizStart include activitati de de consultanta, informare, formare si asistenta personalizata pentru un grup tinta de 410 persoane din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia, din care cel putin 250 de femei si cel putin 250 de tineri cu varsta intre 18 si 25 de ani, inscrisi in invatamantul superior. Proiectul urmareste dezvoltarea inovatiei, a creativitatii, a responsabilitatii si a sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc si se desfasoara pe o perioada de 10 luni.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: