Companii Tech

Vitruvian Partners a achiziționat 30% din Bitdefender

1 dec. 2017 < 1 min

Vitruvian Partners a achiziționat 30% din Bitdefender

Reading Time: < 1 minut

Fondul de investiții Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acționar al Bitdefender prin achiziția pachetului minoritar de aproximativ 30% deținut de fondul de investiții Axxess Capital. Tranzacția duce valoarea companiei românești de software la peste 600 de milioane de dolari.

Cofondatorii Bitdefender, Măriuca și Florin Talpeș, vor continua să dețină pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privați mai dețin o participație minoritară din companie. Tranzacția dintre Axxess Capital și Vitruvian Partners a fost intermediată de reprezentanții filialei din Londra a Deutsche Bank AG și urmează a fi supusă aprobărilor instituții de reglementare.

Prin intrarea Vitruvian Partners în acționariat, Bitdefeder își va întări poziția de lider în piața de soluții de securitate pentru companii, dar și pe cea pentru utilizatori individuali. Bitdefender s-a extins în ultimii ani pe piețele globale, deschizând un nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din București. Astăzi, 40% din vânzările companiei provin de pe piața nord-americană.

„Tranzacția demonstrează creșterea și scalarea rapidă a businessului nostru, dat fiind că suntem evaluați acum la peste 600 de milioane de dolari. Experiența amplă a Vitruvian în dezvoltarea companiilor de tehnologie susține strategia noastră de creștere și, în special, investițiile semnificative în construcția ofertei de soluții pentru companii și a prezenței din Statele Unite ale Americii”, spune Florin Talpeș, CEO și cofondator al Bitdefender.

Compania are 1.300 de angajați în nouă țări, care deservesc clienți din peste 150 de piețe și o rețea de circa 7.000 de parteneri revânzători. Peste 50% dintre angajații Bitdefender sunt implicați în activități de cercetare și dezvoltare în cele patru centre R&D din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: