fbpx
Stiri Tech

Vodafone vrea sa ofere cea mai mare viteza la Internet mobil1 min

23/07/2015 < 1 min read

Vodafone vrea sa ofere cea mai mare viteza la Internet mobil1 min

Reading Time: < 1 minut

 

Alcatel-Lucent si Vodafone testeaza in premiera tehnologia de acces la Internet de mare viteza TWDM-PON, operatorul pregatindu-se astfel pentru adaptarea retelei la cresterea tot mai mare a traficului de date si largirea retelei de distributie pentru mobile.

Prin utilizarea tehnologiei TWDM-PON (Time and Wavelength Division Multiplexed Passive Optical Networks) dezvoltata de Alcatel-Lucent, traficul de date al Vodafone va atinge o viteza in retea de pâna la 40 de gigabiti pe secunda, 10Gbps per lungime de unda, in plus fata de infrastructura de fibra deja existenta. Noua tehnologie reprezinta doar inceputul unei ere noi de servicii de date adresate utilizatorilor rezidentiali si business. Cu peste 446 de milioane de clienti de date mobile in toata lumea, TWDM-PON va juca, de asemenea, un rol important in strategia Vodafone de a aborda latimea de banda necesara pentru a sprijini nevoile in crestere ale clientilor sai care migreaza catre serviciile mobile 4G.

Testarea solutiei pe teren se bazeaza pe succesul inregistrat in laboratoarele Vodafone din Vigo, Spania, unde tehnologia dezvoltata de Alcatel-Lucent a atins o viteza de transmisie de date de pâna la 20Gbps peste doua lungimi de unda. Cu tehnologia TWDM-PON, Vodafone poate creste capacitatea retelei, converge serviciile de business si consumer, obtine reduceri de costuri operationale si genera oportunitati pentru noi venituri, folosindu-si reteaua de fibra existenta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *