Companii Stiri

Venituri în creștere pentru cel mai mare grup hotelier din Europa Centrală

27 apr. 2017 2 min

Venituri în creștere pentru cel mai mare grup hotelier din Europa Centrală

Reading Time: 2 minute

Orbis, cel mai mare lanț de hoteluri din Polonia și Europa Centrală, a anunțat venituri de 62.0 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 7,6% față de primul trimestru din 2016.

Gilles Clavie, Orbis S.A.

Indicatorii sunt pozitivi în toate țările din regiunea Europei de Est unde grupul hotelier are operațiuni.

”Strategia Orbis de gestionare activă a veniturilor, pe care am pus-o în aplicare, și mediul macroeconomic favorabil din întreaga regiune ne-au permis să creștem ratele operaționale: +9,5% RevPAR față de anul trecut, generat atât de tariful mediu per cameră (ARR +3,0%), cât și de rata medie de ocupare (OR +3,5 pp)”, a adăugat Gilles Clavie.

La începutul anului 2017, Orbis a finalizat o tranzacție de cumpărare a 5 hoteluri închiriate în Budapesta (în total 1.150 de camere), cu un impact în numerar de 64,1 milioane de euro.

Pentru al doilea trimestru al acestui an, a fost anunțată o nouă tranzacție de cumpărare a Sofitel Budapest Chain Bridge (357 de camere). De asemenea, Orbis a semnat un acord de vânzare și de franciză pentru 2 hoteluri din Polonia: Mercure Karpacz și Mercure Jelenia Góra, cu scopul concentrării filialelor Orbis asupra capitalelor și a centrelor de afaceri cheie din regiune.

În ceea ce privește dezvoltarea, grupul hotelier a semnat în T1 2017 două contracte de franciză pentru hoteluri noi: ibis Styles Varșovia (220 camere) și MGallery by Sofitel Tarcin Forrest Resort & Spa (64 de camere) care intră pe o piața nouă – Bosnia și Herțegovina.

Alte proiecte viitoare

ibis Styles Warszawa (178 camere), ibis Styles Szczecin (148 camere) și ibis budget Gdańsk Posejdon (76 de camere) se vor alătura portofoliului grupului în următorii ani.

Renovări 

În iarnă au fost renovate MGallery by Sofitel Prague Old Town, ibis Budapest Heroes ‘Square, Mercure Budapest City Center, Mercure Budapest Buda, Novotel Krakow City West și Novotel Poznan Centre.

Orbis deține 117 hoteluri si este singurul licențiator pentru toate brandurile Accor în 16 țări: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia  și Slovenia. Grupul are în total 20.000 camere. Hotelurile operează sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles și ibis budget.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: