Stiri

Wizz Air alocă o nouă aeronavă bazei de la Cluj-Napoca și anunță trei rute internaționale noi

24 oct. 2020 2 min

Wizz Air alocă o nouă aeronavă bazei de la Cluj-Napoca și anunță trei rute internaționale noi

Reading Time: 2 minute

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat extinderea operațiunilor din România prin adăugarea unei noi aeronave Airbus A320 la baza de la Cluj-Napoca. Alocarea aeronavei va crea 36 de noi locuri de muncă directe.

Acest lucru va permite lansarea a trei noi rute de la Cluj-Napoca spre Karlsruhe/Baden-Baden, Hamburg și Köln în Germania. Biletele pentru noile rute pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau pe aplicația pentru mobil a companiei la tarife ce pornesc de la 69 de lei.

Alocarea unei noi aeronave permite și creșterea frecvențelor pe nouă rute existente din Cluj-Napoca la Eindhoven, Barcelona El Prat, Bruxelles Charleroi, Larnaca, Londra Luton, Madrid, Milano Bergamo, Paris Beauvais și Roma Ciampino.

Suntem încântați să anunțăm extinderea rețelei noastre locale prin adăugarea unei noi aeronave la baza noastră din Cluj-Napoca. Anunțul de astăzi subliniază angajamentul nostru față de România și puterea modelului de afaceri Wizz Air, pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm în acest moment dificil pentru industrie„, a declarat George Michalopoulos, Chief Commercial Officer Wizz Air.

Compania a început să zboare din Cluj-Napoca în 2007 iar în 2019 a transportat aproape 2 milioane de pasageri către și din orașul transilvănean. În acest moment, Wizz Air oferă 34 de rute către 13 țări din Cluj-Napoca.

Wizz Air deține 134 de aeronave  din familia Airbus A320 și Airbus A320neo, cele din urmă fiind dotate cu motoare de nouă generație care au consum de combustibil redus cu 20% și oferă o reducere cu aproape 50% a zgomotului comparativ cu avioanele din generația anterioară.

Compania a lansat recent Harta pentru planificarea călătoriilor, care ajută pasagerii să stabilească către ce destinații din rețeaua Wizz pot zbura în momentul căutării și să îi informeze cu privire la restricțiile de călătorie cauzate de pandemia de coronavirus. Pasagerii selectează aeroportul de plecare dorit și apoi oricare dintre destinațiile disponibile din rețeaua Wizz Air.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: