BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

World Class solicită clasificarea sălilor de fitness drept servicii esențiale

30 mart. 2021 2 min

World Class solicită clasificarea sălilor de fitness drept servicii esențiale

Reading Time: 2 minute

Industria de health & fitness ar trebui clasificată ca activitate esențială pentru susținerea sănătății națiunii, iar sălile de sport și piscinele interioare ar trebui redeschise, spune Kent Orrgren, CEO World Class România.

Sălile de sport din România, care au aproape 1 milion de membri, au un rol esențial în menținerea românilor activi și sănătoși, adaugă Orrgren. World Class a lansat o petiție online pentru redeschiderea cluburilor de health & fitness.

Un studiu SafeActive efectuat în octombrie 2020 de EuropeActive arată că riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus: doar 0,78 infecții la 100.000 de vizite la cluburile de fitness.

NHS, serviciul public de sănătate din Marea Britanie, a studiat cele mai frecvente locuri cu risc de infectare cu noul coronavirus, iar datele arată că supermarketurile sunt în fruntea listei, cu un risc de peste 18%, în timp ce sălile de sport se află în partea de jos a listei, cu 1,1% de risc.

„Cu toții avem responsabilitatea de a respecta restricțiile și de a lupta împotriva acestei pandemii, iar una dintre cele mai eficiente modalități este să rămânem active fizic într-un mediu sigur și controlat, pentru un sistem imunitar mai bun și o sănătate mai puternică. Exercițiul fizic este cel mai bun medicament”

Kent Orrgren, CEO World Class România

În urma deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (nr. 20 / 25.03.2021) de a iniția carantina în localitățile în care rata de infectare depășește 4/1.000 locuitori, World Class a închis temporar toate cluburile sale de health & fitness, folosite de aproape 60.000 de români.

Cluburile World Class au fost redeschise cu adoptarea completă a standardelor sanitare, de siguranță și prevenție: igienizare intensivă a tuturor zonelor clubului și a suprafeței echipamentelor, stații de curățare, nebulizarea periodică a aerului, distanțare, limitarea gradului de ocupare a cluburilor, precum și screening-ul angajaților și membrilor pentru simptome Covid -19.

World Class România este lider de piață în industria locală de wellness, cu un număr total de 42 de cluburi de health & fitness în toată țara și aproape 60.000 de membri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: