CSR Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank a plasat cea mai mare emisiune de obligatiuni verzi in lei, de peste 1,2 miliarde

5 iun. 2021 2 min

Raiffeisen Bank a plasat cea mai mare emisiune de obligatiuni verzi in lei, de peste 1,2 miliarde

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank a plasat cu succes cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative în lei a unui emitent din România, în valoare de 1,2 miliarde lei.

Emisiunea de obligațiuni a fost adresată către investitori instituționali și a atras peste 1,2 miliarde lei pe o maturitate de 7 ani, cu un cupon anual fix de 3,793%, care se situează la aproximativ 0,8 puncte procentuale peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință cu aceeași maturitate.

Este a doua emisiune de obligațiuni verzi a băncii și prima serie de obligațiuni senior nepreferențiale. Cu o cerere totală de 1,35 miliarde lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,35 ori față de suma anunțată inițial în deschiderea plasamentului privat.

“Prin cea de-a doua emisiune de obligațiuni verzi din piața locală, reconfirmăm angajamentul nostru de a mobiliza resursele financiare în scopuri sustenabile și de a integra aspectele sociale și de mediu în gestionarea riscurilor, pentru a asigura o decarbonizare progresivă a portofoliului nostru de credite.”

Steven van Groningen, președinte și CEO la Raiffeisen Bank

Obligațiunile urmează a fi incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după confirmarea prealabilă a eligibilității de către Banca Națională a României.

“Fondurile atrase prin aceste emisiuni de obligațiuni vor fi direcționate în proiecte verzi care respecta criteriile de eligibilitate definite în Cadrul pentru Obligațiuni Verzi al băncii. Vorbim de investiții în dezvoltarea și renovarea fondului de clădiri verzi, energie regenerabila, creșterea eficientei energetice, ecologizarea transportului și nu în ultimul rând agricultura sustenabila. De asemenea, obligațiunile urmează să consolideze baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, creând premisele pentru o dezvoltare durabila a portofoliului nostru de active verzi.”

Romulus Mircea, director Managementul Bilanțului și Portofoliului la Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank România are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați, 330 de agenții în toata țara, 720 de ATM-uri, 393 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 24.500 de POS-uri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: