Business BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Zentiva crește producția de metamizol sodic, folosit frecvent în tratarea febrei și a durerii

31 mart. 2020 < 1 min

Zentiva crește producția de metamizol sodic, folosit frecvent în tratarea febrei și a durerii

Reading Time: < 1 minut

Producătorul de medicamente Zentiva România își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din partea spitalelor și farmaciilor din țară în această perioadă. Metamizolul sodic este utilizat pe scară largă în România pentru durere și ameliorarea febrei.

Compania estimează că volumul producției sale din aprilie 2020 pentru acest produs va crește de aproape trei ori față de perioada similară din 2019. Producătorul de medicamente a majorat deja producția pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca răspuns la pandemia Covid 19, menținând în același timp producția celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienți cronici.

Zentiva are o prezență majoră în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii și sistemul nervos. În prezent, compania exportă în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus și altele.

Zentiva SA, parte a Grupului european Zentiva, este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019 (IQVIA Dec. 2019).

Grupul deține unități de producție la București și la Praga. Fabrica din România functionează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa.

Foto: © Penchan Pumila | Dreamstime.com 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: