fbpx
Antreprenori

Ziua Antreprenoriatului

20/11/2017

Ziua Antreprenoriatului

”România este lumea reală și lumea upside down în același timp”. Este poate una dintre cele mai plastice, dar totodată dintre cele mai autentice descrieri ale situației actuale din România. Comparația îi aparține lui Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania și este parte din discursul de debut al Zilei de Antreprenoriat din cadrul maratonului de săptămâna aceasta, Zilele Biz.

Lipsa de predictibilitate este o provocare importantă pentru sistemul bancar. O altă problemă cu care ne vom confrunta, în 2018, este cea demografică. Mulți tineri aleg să plece pentru că nu au încredere în viitor”, a punctat de asemenea Omer Tetik. În ceea ce privește dobânzile, acesta estimează o creștere de 2-2,5% în 2018.

Discursul său a fost continuat de trei studii de caz prezentate de patru dintre antreprenorii incluși în cea de-a doua ediție a programului București Întreprinzător: Mario Georgescu și Lidia Cremenescu, cofondatori, Danube Footwear, primul producător de skate shoes din România, pornit inițial ca o lucrare de dizertație făcută pentru o facultate de design de produs din Anglia, Florin Cobuz, cofondator al bibliotecii de materiale Mater, o colecție extinsă și constant reînnoită de mostre de materiale – dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici și Petru Moldoveanu, cofondator, Fabrica de Litere, locul unde se realizează design și producție de litere volumetrice luminoase.

Nicolae Trofin, Director SoHo, Enterprise Business Unit, Vodafone România, a vorbit despre cum tehnologia poate ajuta un business nou și a prezentat trei dintre soluțiile lansate de Vodafone pentru micii antreprenori: Vodafone Auto Manager, Vodafone Smart Invoice și Office 365. 

Prima sesiune s-a încheiat cu lansarea proiectului realizat de Biz în parteneriat cu Chivas, Antreprenori cu impact social, și o prezentarea lui Radu Moldovan Petruț, director de marketing, Pernod Ricard România, despre cum se vede antreprenoriatul din perspectiva unui coporatist.

Zilele Biz reunește în fiecare an cei mai importanți lideri români și străini, profesioniștii care au impus ritmul și tendințele din mediul de business din România. Audiența este specializată pe fiecare zi, reunind manageri, antreprenori, specialiști în comunicare, consultanți, investitori, reprezentanți ai oficialităților și ONG-urilor și reprezentanți ai presei. 

Partenerii Zilei de Antreprenoriat: Vodafone, Banca Transilvania, Gerovital, Siviero Maria, Medlife, Chivas, TPG, Satartarium. 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE