Lumea intr-o singura farfurie

<p> <strong>O vizita la restaurantul Avalon poate fi asemanata cu usurinta cu o calatorie in jurul globului, acesta fiind locul in care aromele din toate colturile lumii se impletesc cu armonie pe aceeasi farfurie. </strong></p> <p>  </p> <p> Traim vremuri noi. Acum, deciziile de business nu se mai iau neaparat intr-un birou sau intr-o sala de sedinte, ci se poate bate palma chiar la un restaurant. Dar numai cu conditia sa stiti preferintele interlocutorului. Iata de ce noul meniu al restaurantului Avalon, gazduit de hotelul Howard Johnson Grand Plaza Bucharest, isi pastreaza orientarea catre o varietate de preparate si influente ce il califica drept un restaurant cu specific international. In noul meniu se regasesc astfel elemente de inspiratie italiana, franceza, asiatica si nord-americana, ceea ce va asigura succesul unei intalniri de afaceri reusite indiferent de preferintele culinare ale partenerului de afaceri.</p> <p>  </p> <p> Meniul si-a propus sa faca dintr-o simpla calatorie culinara una si mai complexa, motiv pentru care a largit si mai mult plaja preparatelor. Astfel, la restaurantul Avalon, la sectiunea de feluri principale de exemplu, veti descoperi 21 de “opere” ce variaza de la preparate usoare, de inspiratie mediteraneana, pana la steak-uri de vita si feluri de mancare in care se folosesc ultimele tehnologii culinare in prepararea carnii de vita, de miel si de porc, astfel incat acestea sa isi pastreze toate proprietatile nealterate de procesul de gatire.</p> <p>  </p> <p> Nici selectia de antreuri nu a fost neglijata: este una bogata si viu colorata, conceputa din salate, care sunt rezultatul unor combinatii inovatoare dintre legume, germeni si fructe, asezonate cu uleiuri de cea mai buna calitate. Restul antreurilor au la baza alte ingrediente vedeta din punctul de vedere al aportului nutritional, precum creveti “tiger”, broccoli, somon, branza feta sau taitei de casa. Tot la renumitul restaurant de la hotelul Howard Johnson Grand Plaza, deserturile sunt la loc de cinste. Acestea reprezinta o simfonie de esente dintre cele mai fine, iar vedetele sunt mousseurile de ciocolata alba si neagra in combinatie cu fructe, dar si cu ingrediente mai putin obisnuite, cum ar fi dovleacul dulce. Una dintre cele mai potrivite descrieri ale stilului Avalon este “smart casual”: preparatele sunt obisnuite pentru bucataria internationala, dar reinterpretate de Henrik Sebok, C.M.C., Executive Chef, si Chef Catalin Scarlatescu intr-un stil unic, memorabil si intr-o  prezentare arhitecturala inconfundabila.</p> <p>  </p> <p> <strong>OMUL DIN SPATELE SUCCESULUI AVALON</strong></p> <p> <strong>Care sunt preparatele din noul meniu pe care le gatiti cu cea mai mare placere? De ce?</strong></p> <p> Toate preparatele din noul meniu sunt preparate pe care le recomandam si pe care le gatim cu placere. Unele dintre ele sunt reinterpretari ale unor preparate de succes pe care le-am avut si in meniurile anterioare, altele sunt creatii noi ale acestui sezon.</p> <p>  </p> <p> <strong>Ce gatiti in timpul liber?</strong></p> <p> Orice poate fi pregatit cu ingrediente proaspete si orice imi cer copiii sa le gatesc.</p> <p>  </p> <p> <strong>Cum arata o zi obisnuita de munca la restaurantul Avalon?</strong></p> <p> Restaurantul Avalon este doar o parte din munca mea de zi cu zi. In calitate de Executive Chef al hotelului Howard Johnson Grand Plaza Bucharest, sunt responsabil de toate componentele de mancare din hotel, din toate centrele de restaurant si catering: restaurantele Avalon si Benihana, centrul de conferinte Grand Plaza Forum, Centro Pastry Shop si serviciul de catering. Nu prea exista “o zi obisnuita” in aceasta industrie. Fiecare zi este o provocare, iar misiunea mea este aceea de a gasi cele mai bune si gustoase solutii pentru ca oaspetii sa fie incantati.</p>