BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Galeria de artă contemporană ”Sandwich” sprijină artiștii locali prin vânzarea unor bijuteri inspirate de viața în pandemie

28 apr. 2020 2 min

Galeria de artă contemporană ”Sandwich” sprijină artiștii locali prin vânzarea unor bijuteri inspirate de viața în pandemie

Reading Time: 2 minute

Consideră că, în vremuri de criză, arta contemporană este la fel de importantă ca și până acum și că artiștii au nevoie să primească acest mesaj. De aceea, galeria de artă contemporană ”Sandwich”, împreună cu artistul Ovidiu Toader, a inițiat  proiectul ”Double Decker Fund”, prin care sprijină comunitatea artiștilor locali, cumpărând lucrări realizate de aceștia, cu banii obținuți prin vânzarea unor bijuterii inedite, concepute în acest context.

Astfel, cei care vor să ofere sau să își ofere o amintire cu conotații pozitive din perioada de izolare, pot alege dintre accesoriile în ediție limitată, disponibile în magazinul online Sandwich Shop. Colecția are la bază un strop de ironie și exprimă faptul că avem nevoie de ”confort food” și ne putem îngădui unele excese, în aceste zile în care suntem asaltați de probleme,  fizic și emoțional. Prețurile accesoriilor – ”carbs to wear with pride”, variază între 150 – 170 lei, iar 80% din profitul realizat de pe urma vânzărilor este alocat unui fond de sprijin reciproc, din care sunt cumpărate lucrări ale artiștilor locali.

”Am hotărât de la început să nu facem donații către artiști, ci să le cumpărăm lucrările, pentru că vrem să simtă că munca lor este importantă, este valoroasă, este prioritară, chiar și în vremurile acestea”, spune despre inițiativă Alexandru Niculescu, co-fondator, Sandwich Gallery.

Reacțiile pozitive nu au întârziat să apară, de îndată ce primele produse au fost postate pe site, venind inclusiv de la persoane care nu fac parte din comunitatea deja creată în jurul galeriei. Din banii obținuti, inițiatorii proiectului au cumpărat până acum două lucrări: o lucrare video realizată de Vasile Leac, artist vizual și poet, și un performance al artistei vizuale Marina Albu, iar acum sunt în discuții pentru o a treia.

”Am ales  lucrări care au o anumită direcție, nu artiștii per se. Ne dorim să închegăm o colecție de artă contemporană cu lucrări de la artiști locali și, pentru că am colaborat deja cu mulți artiști activi în București, am știut spre cine să ne îndreptăm”, explică Alexandru Niculescu.  

Inițiatorii speră că proiectul ”Double Decker Fund” va inspira și alte acțiuni similare, convingând organizațiile care dețin resursele necesare să investească în arta contemporană locală.

”Sandwich” este un spațiu dedicat artei contemporane, fondat în anul 2016, într-o zonă industrială din nordul Bucureștiului. Activitățile principale ale spațiului sunt expozițiile, atelierele și discuțiile organizate pe teme artistice. Cu toate ca aveau un vernisaj programat pe 13 martie, echipa a decis închiderea spațiului până în luna iunie, când plănuiesc să îl redeschidă, conform unui program redus de vizitare. Între timp, împreună cu alte câteva zeci de galerii din țară, au creat pe Instagram platforma ”Exhibition Continues”, pentru a se ajuta reciproc dar și pentru a sprijini cât mai mulți artiști.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: