Interviuri Lifestyle Oamenii Biz

20 la puterea 20: Adrian Iliescu

21 mai 2019 3 min

20 la puterea 20: Adrian Iliescu

Reading Time: 3 minute

Sunt 20 de tineri care privesc altfel România de mâine și fac deja pași spre următorii 20 de ani. Un proiect inițiat de Biz și Metropolitan Life la aniversarea a 20 de ani în România. Află ce îi pasionează, cum reușesc să lupte pentru lucrurile în care cred și cum văd lumea de mâine.

Adrian Iliescu

Adrian Iliescu are până acum în palmares șapte titluri de campion național, obținute la diferite categorii din Campionatul Național de Viteză în Coastă, fiind totodată și cel mai tânăr câștigător. Anul trecut, tânărul a avut o evoluție uimitoare în raliul din Cluj, unde a terminat în primii zece concurenți înscriși în competiție, reușind să întreacă nume răsunătoare din lumea raliului.

Adrian Iliescu (22 de ani), campion național la raliu.

Cu ce te ocupi acum?

În prezent sunt trainer atât pe partea de pilotaj, cât și pe condusul defensiv, sportiv. Antrenez copii la carting, încerc să ajut tinerele talente și să îi îndrum pe calea potrivită pentru această ramură sportivă.

Ce îți place cel mai mult să faci?

Îmi place să pilotez, să merg în regimul de cursă, de competiție. În momentul în care mă sui la volan și iau startul pe o probă, acolo îmi place cel mai mult să fiu.

Care sunt performanțele tale de până acum?

Până acum am șapte titluri de campion național, la diferite categorii, în cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă. Am fost cel mai tânăr câștigător la clasele la care am participat. Am un titlu de vicecampion național la slalom îndemânare de pe la 12-13 ani. Am un loc cinci într-un campionat european de carting, locul trei în campionatul național de raliuri. Anul trecut am avut o evoluție uimitoare în raliul de la Cluj, unde am terminat în primii zece piloți înscriși în competiție, întrecând piloți cu renume răsunător.

Un sfat pentru tineri?

Să lupte pentru visul lor și să facă absolut tot ce pot ca să îl ducă în direcția potrivită.

Ceva ce ai învățat în familie și vrei să transmiți mai departe?

De la tatăl meu cred că am învățat cele mai multe lucruri. Cel mai important lucru este să nu renunți niciodată, indiferent de greutățile pe care le ai. Să crezi în tine, să crezi în ceea ce faci, indiferent de ce îți spun ceilalți, că nu o să te susțină niciodată toată lumea.

Când te faci (mai) mare, vrei să devii…

Îmi doresc să devin pilot de top și să ajung la un moment dat să fac parte dintr-o echipă în care să nu mai avem problemele de acum, să ne facem treaba așa cum știm cel mai bine și să fim lăsați să o facem la capacitate maximă.

Ce îți place în România zilelor noastre?

Admir la poporul român dorința de a face lucruri. Asta mi se pare tare. Suntem capabili să facem orice ca popor.

Imaginează-ți România peste 20 de ani.

Mi-aș dori ca oamenii să fie mult mai calmi și corecți. Indiferent de jobul pe care îl au, să își respecte promisiunile și să facă lucrurile așa cum trebuie. Să nu fie atât de individualiști și să poată să privească macro, către întreaga populație, nu doar către binele unuia sau al altuia. Să putem să dezvoltăm.

Cel mai bine este să îți asumi ceea ce faci și să nu fii influențat de persoanele din jur

Unde te vezi muncind peste 20 de ani?

Dacă am avea susținerea necesară, vom fi capabili să facem performanță aici. Cred că putem să fim cei mai buni, însă dacă nu reușim nimic în termen de bugete, cu siguranță voi fi obligat să plec din țară.

Care a fost materia ta preferată în liceu și în facultate?

La facultate, pe care urmează să o termin, autovehicule rutiere, inginerie mecanică. În liceu, la început am fost pasionat de matematică, mi-a plăcut foarte mult, am și fost la câteva concursuri și olimpiade. După aceea m-am axat mai mult pe sport. Mi-au mai plăcut psihologia, sportul, engleza.

Când ești indecis cu cine te sfătuiești?

Aici sunt un pic introvertit. De obicei îmi pun singur gându­rile în ordine și încerc să iau decizia corectă. Fiecare om trebuie să își facă singur drumul în viață și cred că cel mai bine este să îți asumi ceea ce faci și să nu fii influențat de persoanele din jur.

Personalitatea ta preferată?

Thierry Neuville, un pilot tânăr care a demonstrat că poate să fie rapid. Îl admir, mă uit la fiecare cursă live. Mi-aș dori să ajung măcar la performanțele lui, care sunt uriașe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: