Oamenii Biz

Valeriu Nicolae – Trainer și jurnalist

10 mai 2019 < 1 min

Valeriu Nicolae – Trainer și jurnalist

Reading Time: < 1 minut

Fost consilier pentru integrare socială și problemele rromilor în cabinetul Dacian Cioloș, Valeriu Nicolae este recunoscut pentru implicarea în programe naționale pentru drepturile copiilor, incluziune socială și politici privind sărăcia.

În primăvara anului 2016, Valeriu Ciolan Nicolae a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, funcție la care a renunțat șase luni mai târziu. Anterior acestei poziții, Valeriu Nicolae a fost și consilier pentru integrare socială și problemele rromilor în cabinetul premierului Dacian Cioloș.

Înainte de implicarea în Guvernul României, Valeriu a colaborat cu World Vision România, în calitate de consultant senior și director pentru o rețea de ONG-uri rrome europene. Este și fondatorul „Policy Center for Roma and Minorities”, o organizație neguvernamentală care se ocupă de incluziunea minorităților etnice, în special cea rromă. Activitatea sa include politici și servicii sociale, programe naționale pentru drepturile copiilor, incluziune socială și politici privind sărăcia. Valeriu Nicolae deține un masterat în diplomația contemporană la Universitatea din Malta. A publicat o serie de articole despre problemele rromilor și drepturile omului, este speaker la conferințe naționale și internaționale și organizează semninarii de instruire pe teme ca drepturile omului, sau advocacy.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: