fbpx
Companii Stiri

Air France, investiție de 140 mil. euro în cabine lung-curier

13/02/2019

author:

Air France, investiție de 140 mil. euro în cabine lung-curier

Air France inaugurează noile cabine pentru zborurile pe distanțe lungi, disponibile exclusiv la bordul aeronavelor Airbus A330.

Compania oferă o nouă experiență de călătorie pasagerilor în cabinele Business (36 de locuri), Premium Economy (21 de locuri) și Economy (167 de locuri). Până în anul 2020 vor fi reamenajate complet 15 aeronave, datorită unei investiții globale de 140 de milioane de euro, anunță Air France, într-un comunicat de presă.

Primul zbor echipat cu aceste cabine, operat pe ruta Paris Charles de Gaulle – Accra (Ghana), a decolat pe data de 3 februarie 2019. Până la sfârșitul sezonului de iarnă , pasagerii români se vor putea bucura de aceste cabine în zborurile către Accra (Ghana), Ouagadougou (Burkina Faso) și Houston (SUA). Începând cu sezonul de vară din 2019, noul Airbus A330 va opera curse progresiv către Accra (Ghana), Ouagadougou (Burkina Faso), Cotonou (Benin), Lagos (Nigeria), Niamey (Niger), Bengaluru și Delhi (India), Chicago și Dallas (SUA).

Noul scaun Business, adaptat dimensiunilor modelului Airbus A330, oferă o experiență inedită. Complet reproiectat, scaunul se transformă într-un pat lung de 2 metri și lățime de 57,1 centimetri pentru zboruri relaxante, iar pasagerii nu vor mai avea problema decalajului de fus orar. Pasagerii pot opta pentru un grad de proximitate mai ridicat atunci când călătoresc cu cineva sau de intimitate totală, grație unui panou glisant ce separă scaunele. Un ecran HD nou, cu o lățime de peste 45 cm, oferă clienților clasei Business peste 1.400 de ore de divertisment.

Premium Economy, confort și servicii suplimentare

În cabina Premium Economy, relaxarea și plăcerea primează. Dotat cu unul dintre cele mai largi scaune de pe piață, cu lățime de 48,5 cm, acesta se înclină la 130° pentru confortul tuturor pasagerilor. Culoarul are o lățime de 102 cm iar spațiul de depozitare a fost suplimentat. Cabinele au suport pentru picioare mai mare și un ecran HD de 33.7 cm.

Au fost reproiectate, de asemenea, și pernele scaunelor și cotierele din piele. Acestea au devenit mai moi și mai mari. Dincolo de relaxare și delicii gastronomice, fiecare pasager are o priză electrică personală și două porturi USB, precum și o gamă largă de posibilități de divertisment.

Scaunul Economy a fost schimbat pentru și mai mult confort. Există mai mult spațiu între cotiere, spumă ergonomică și o înclinare de 118° pentru fiecare scaun, spațiu de 79 cm pentru picioare, masă mai mare, ecran LCD de 29.4 cm.

Scaunul Economy este echipat cu o priză personală de alimentare și un port USB, ce le permite pasagerilor să utilizeze dispozitivele electronice pe toată durata zborului.

Air France Connect

La bordul tuturor cabinelor reproiectate de tip Airbus A330, Air France oferă opțiunea Wi-Fi Air France Connect, pe durata zborului. Astfel, pasagerii pot alege dintre cele 3 variante de Wi-Fi, accesibile dispozitivelor personale: smartphone, tabletă, laptop.

Acest serviciu permite pasagerilor să trimită și să primească gratuit mesaje din aplicațiile lor preferate de pe smartphone sau tabletă pe toată durata zborului. De asemenea, clienții pot accesa site-ul www.airfrance.com și aplicația Air France pentru a consulta și modifica rezervările, pot să navigheze pe Internet, să consulte sau să trimită e-mailuri.

Tarifele pentru acest serviciu sunt următoarele:

-3 euro pe întreaga călătorie pe zboruri scurt-curier

-De la 5 euro pe întreaga durată a călătoriei pe zborurile medii

-8 euro pentru o oră sau 18 euro pentru întreaga durată a călătoriei pe zborurile pe distanțe lungi

De asemenea, pasagerii Air France pot opta pentru ”pass pentru Streaming”, disponibil pe toate zborurile pe distanțe lungi. Acesta oferă beneficiul unei conexiuni la internet de mare viteză pe durata întregului zbor, prețul fiind de 30 de euro. Întreaga flotă Air France, echipată cu Air France CONNECT până la sfarșitul lui 2020.

Air France-KLM este grupul lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Oferă clienților săi acces la o rețea care acoperă 314 destinații în 116 țări datorită companiilor Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia. Cu o flotă de 548 de aeronave și 101,4 milioane de pasageri transportați în 2018, Air France-KLM operează până la 2.300 de zboruri zilnice, în principal prin hub-urile din Paris-Charles de Gaulle și Amsterdam-Schiphol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE