Companii Stiri

Air France și Porsche stabilesc un nou record mondial

mai 11, 2017 2 min

Air France și Porsche stabilesc un nou record mondial

Reading Time: 2 minute

Grupul AIR FRANCE KLM împreună cu compania Porsche au înregistrat un nou record Guinness World Records®. Un autoturism marca Porsche Cayenne a remorcat cu succes cea mai mare aeronavă de pasageri din lume.

Avionul Airbus A380 din flota Air France, cu o greutate de peste 285 de tone, a fost tractat pe o distanță de 42 metri.

Testul a avut loc pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, în spațiul de mentenanță H6 al Air France, special conceput pentru a găzdui avioanele Air France Airbus A380 și pentru întreținerea flotei Air France. 

Modelul Porsche Cayenne de 4,8 metri lungime a tractat cea mai mare aeronavă de pasageri din lume, Airbus A380, care are o lungime de 73 metri. Tehnicianul de la Porsche GB, Richard Payne, a condus mașina pe o distanță de 42 metri, în spațiul dedicat Air France din cadrul aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Acesta a reușit să depășeasa recordul mondial anterior înscris în istoricul Guiness World Record, când un autoturism remorcase un avion de 115 tone.

“La fel ca echipa Porsche, departamentul de service și mentenanță Air France KLM împinge limitele ingineriei pentru a atinge excelența în domeniu. A fost o onoare să găzduim autoturismul Porsche în hub-ul nostru din aeroportul Charles de Gaulle, unde se lucrează de obicei pentru flota Airbus A380, una dintre cele mai sofisticate aeronave din lume. Am demonstrat că punem pasiune pentru îndeplinirea oricăror provocări și că putem să ne adaptăm cerințelor specifice. Felicitări echipei Porsche pentru această reușită!” a afirmat Gery Mortreux, vicepreședintele executiv al Air France Industries.

În 2015, AIR FRANCE KLM a transportat peste 89.8 milioane de pasageri și peste 1,3 milioane de tone cargo. Flota grupului este formată din 534 aeronave, iar rețeaua acoperă 320 de destinații din 114 țări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume și Amsterdam-Schiphol. Air France și KLM sunt companii membre ale alianței globale SkyTeam, care număra 20 membri și care oferă pasagerilor din întreaga lume acces la o rețea globală de peste 17.300 de zboruri către 1.062 de destinații din 177 de țări.

Lasă un răspuns