BizRemote by certSIGN Business Companii

Alertă de coronavirus la fabrica Arctic din Găești. Două linii de producție au fost închise

15 mai 2020 2 min

Alertă de coronavirus la fabrica Arctic din Găești. Două linii de producție au fost închise

Reading Time: 2 minute

32 de muncitori ai fabricii Arctic din Găești au fost depistați infectați cu noul coronavirus, în urma testelor ce le-au fost efectuate la cererea companiei după ce D.S.P. Dâmboviţa a identificat două cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS Co-V-2 în data de 7 şi  9.05.2020, la nivelul S.C. Arctic S.A. Găești.

Potrivit unui comunicat al D.S.P. Dâmboviţa au fost efectuate 100 de teste, iar cei 32 de salariați depistați pozitiv nu prezintă simptomatologie specifică de COVID-19 şi nu au fost contacţi apropiaţi cu primele două cazuri de îmbolnăvire. 

Cele 32 de persoane au fost trimise către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, au fost identificaţi toţi contacţii intradomicilari şi s-a dispus măsura izolării acestora la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală. 

Pentru investigarea epidemiologică extinsă, având în vedere apariţia de noi cazuri pozitive asimptomatice, în  cursul  dimineţii, două echipe din cadrul D.S.P. Dâmboviţa s-au deplasat la sediul companiei. De asemenea, va continua testarea profilactică a întregului colectiv de salariaţi, care îşi desfășoară activitatea în cadrul aceleiaşi hale de producţie.

Liniile de producție 3 şi 4 (schimbul 1) au fost închise începând de astăzi, 15 mai 2020, până luni, 18 mai 2020, timp în care vor fi efectuate operaţiuni de dezinfecţie generală cu un operator specializat. Ancheta epidemiologică este în derulare.

Arctic este cel mai mare producător de electrocasnice din România și din Europa continentală și în același timp unul dintre cei mai importanți exportatori ai României. Compania are 4.300 de angajati, inclusiv subcontractori.  Peste 80% din producția totală Arctic este exportată în peste 85 de țări. 

UPDATE: Alţi 31 de angajaţi de la Arctic Găeşti au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. „Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale SC Arctic SA Găeşti, au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, precizează un comunicat de presă emis de D.S.P Dâmboviţa.

Producătorul de electrocasnice Arctic a anunţat, sâmbătă, 16 mai, că închide temporar fabrica de la Găeşti, după confirmarea celor 66 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor. 

Toţi angajaţii fabricii din Găeşti vor intra în şomaj tehnic pe toată perioada în care liniile de producţie rămân închise, iar diferenţa până la salariul net corespunzător fiecărei poziţii va fi acoperită de angajator. Liniile de lăzi frigorifice vor reîncepe producţia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai, între timp fabrica urmând să treacă printr-un program intens de dezinfecţie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: