Oamenii Biz

Alina Cojocaru – Balerină

10 mai 2019 2 min

Alina Cojocaru – Balerină

Reading Time: 2 minute

Una dintre cele mai mari balerine din toate timpurile, Alina Cojocaru este din 2013 prim balerină la English National Ballet, după ce mai bine de un deceniu a făcut parte din echipa Companiei Regale de Balet din Londra, fiind frecvent invitată să danseze pe mari scene ale lumii precum The Hamburg Ballet sau American Ballet Theatre.

Alina Cojocaru 2Născută în București în 1981, a studiat baletul la Kiev timp de șapte ani. În 1997 s-a perfecționat Școala Regală de Balet din Londra în urma câștigării unei burse la Concursul Internațional de Balet de la Laussane, după care a revenit la Kiev unde a dansat un an în cadrul Companiei de Balet din oraș. În noiembrie 1999, a revenit la Londra unde s-a alăturat Companiei Regale de Balet (Covent Garden), ajungând prim-balerină. În 2012 a avut loc în Tokyo premiera Alina Cojocaru – Dream Project, spectacol pe care l-a regizat și pus în scenă și în care a dansat alături de prieteni și colegi din Tokyo Ballet, Hamburg Ballet, ENB și Royal Ballet. Al doilea Dream Project a avut loc în iulie 2014, iar în 2015 a prezentat Gala Caritabilă de la Lincoln Center din New York.

Printre distincțiile care i-au fost conferite se numără premiul Richard Sherrington pentru cea mai bună dansatoare, decernat de Critics Circle National Dance Awards din Marea Britanie, titlul de cea mai bună balerină în cadrul Festivalului Monaco Dance Forum și, la Gala Premiilor Nijinsky, premiul Benois pentru cea mai bună balerină, una dintre cele mai râvnite distincții în lumea baletului, și titlul de Balerina Deceniului (Moscova 2010).

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: