Companii

Alro ia un credit revolving de 137 mil. dolari

12 feb. 2016 < 1 min

Alro ia un credit revolving de 137 mil. dolari

Reading Time: < 1 minut

Producatorul de aluminiu Alro a incheiat un acord de creditare de tip revolving cu un sindicat de banci condus de Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank Romania, pentru o suma de 137 de milioane de dolari.

“Incheierea acestui credit dovedeste ca Alro este o companie solida, cu rezultate operationale puternice si cu un program viabil de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Marian Nastase, Presedintele Consiliului de Administratie al Alro, intr-un comunicat de presa. “Acordul face parte din strategia noastra care se bazeaza pe consolidarea activitatii si pe axarea pe operatiuni de inalta eficienta”, a spus reprezentantul Alro.

Acordul de creditare, in valoare de 137 de milioane de dolari, a fost incheiat cu un sindicat de banci. Principalul sau scop este refinantarea creditului revolving de 120 de milioane de dolari, incheiat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in 2010. Consortiul bancar include Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank Romania, ambele in calitate de coordonator si Aranjor Principal Mandatat (APM), Unicredit Bank, OTP Bank, Eximbank, Garanti Bank, Intesa Bank, Banca Transilvania, fiecare in calitate de APM, precum si Zamfirescu, Racoti &Partners, care a asistat compania pe partea juridica.

Alro garanteaza imprumutul cu active imobile principale, ipoteci mobiliare, ipoteci asupra drepturilor si despagubirilor din politele de asigurare care acopera bunurile companiei si care fac obiectul garantiilor constituite, precum si cu ipoteca asupra actiunilor Alum, detinute de Alro si asupra actiunilor Conef SA, detinute de Alro. In termenii acestui acord, Alro va continua sa isi conduca afacerile in mod prudent si diligent, sa mentina contabilitatea exacta si controlul costurilor si sa plateasca, in continuare, toate taxele la scadenta.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: