Analize Business

Angajații nu își mai doresc să revină la programul tradițional de lucru. Cum se remodelează noua normalitate

19 nov. 2020 2 min

Angajații nu își mai doresc să revină la programul tradițional de lucru. Cum se remodelează noua normalitate

Reading Time: 2 minute

Confruntați dintr-odată cu o forță de muncă ce lucrează de la distanță, liderii de afaceri trebuie acum să se adapteze rapid la noua realitate pentru a asigura siguranța și reziliența business-ului, în timp ce angajații folosesc acest moment al schimbării ca o oportunitate de a reevalua prioritățile din trecut și de a planifica un viitor în jurul a ceea ce contează cu adevărat pentru ei. Și pe măsură ce viața profesională, dar și cea personală se transformă, angajații sunt cei care se văd acum într-o poziție de conducere, mult mai favorabilă pentru ei.

Înlăturând rutina rigidă de la locul de muncă, angajații regândesc următoarea normalitate în ceea ce privește jobul, căutând condiții de lucru mai agile, mai comode și mai umane. Mai mult, aproape doi din cinci lucrători (39%) îți doresc să lase în urmă programul de lucru 09:00 – 17:00, iar numărul acestora este și mai mare pentru cei cu vârste între 25-34 (44%), sugerând o tendință în creștere. Un număr similar dintre aceștia (34%) sunt gata să spună adio birourilor fixe și aproximativ o treime (32%) vor să termine cu săptămâna de lucru de cinci zile, potrivit unui studiu Kaspersky, care a chestionat 8.000 de angajați din IMM-uri din mai multe industrii.

Munca la distanță, un beneficiu imens

Cercetarea a evidențiat, de asemenea, că aproape o treime (32%) dintre angajați consideră munca la distanță ca al treilea cel mai mare beneficiu care vine ca un avantaj secundar al pandemiei actuale, după timpul cu familia (47%) și economisirea banilor (41%). De fapt, majoritatea avantajelor se învârt în jurul căutării de noi oportunități de îmbogățire personală în afara locului de muncă, întrucât obținerea acelui echilibru muncă-viață devine și mai important.

Totuși, pe măsură ce angajații continuă să adopte noile modalități de lucru mai flexibile, este esențial ca organizațiile să mărească și să adapteze sprijinul pe care îl oferă. Având în vedere că peste o treime din forța de muncă (38%) necesită mai mult sprijin tehnologic din partea organizației lor atunci când lucrează de la distanță, nevoia de a furniza instrumentele și tehnologia necesare pentru a menține utilizatorii productivi, conectați și în siguranță nu a fost niciodată mai mare.

Recomandări pentru a ajuta organizațiile să își păstreze forța de muncă flexibilă în siguranță:

  • Ajutați angajații să devină mai conștienți cu privire la situația securității cibernetice. Fie că lucrează de acasă sau într-o cafenea, munca la distanță aduce o tendință complet nouă în comportamentul și mentalitatea angajaților;
  •  Îmbunătățiți cunoștințele cibernetice ale angajaților;
  • Luați măsuri cheie de protecție a informațiilor pentru datele și dispozitivele corporative, printre care protejarea activităților prin introducerea unei parole, criptarea dispozitivelor de lucru și asigurarea backup-ului pentru date.
  • Asigurați securitatea atât la birou, cât și în afara lui. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: