Stiri Lifestyle

Angela Gheorghiu, recital LIVE, în București  

24 iun. 2020 2 min

Angela Gheorghiu, recital LIVE, în București  

Reading Time: 2 minute

 Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, soprana Angela Gheorghiu va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator. Aceasta este ultima reprezentație din seria de evenimente găzduite pe platforma Qreator – Home Together Edition. 

Recitalul  este  primul spectacol susținut de Angela Gheorghiu de când a început pandemia, în lunile trecute fiindu-i anulate zeci de spectacole din cauza închiderii teatrelor de operă și a sălilor de concerte din întreaga lume.

Angela Gheorghiu, un superstar al operei internaționale, s-a născut în Adjud și a urmat Liceul de Artă “George Enescu” din București și apoi Universitatea Națională de Muzică din București. Și-a facut debutul internațional în 1992 la Royal Opera House în La Bohème. În același an a debutat la Metropolitan Opera New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House a cântat pentru prima dată rolul Violettei din  La Traviata în 1994, legendara producție pentru a cărei transmitere în direct BBC și-a întrerupt programul obișnuit pentru prima și ultima dată în istoria operei și în istoria televiziunii. La una din repetiții dirijorul, Sir George Solti, a spus: “Mi-au dat lacrimile. A trebuit să ies. Fata este minunată. Poate să facă orice”. Ziarele au scris că “S-a născut o stea”. De la debutul ei la Royal Opera House, a apărut pe cele mai importante săli de operă și de concerte din întreaga lume, repertoriul ei incluzând roluri precum Mimì în La bohème, Violetta în La traviata, Juliette (Roméo et Juliette), Nedda (Pagliacci), Adina (L’elisir d’amore), Amelia în Simon Boccanegra, Charlotte în Werther, Tosca, Magda în La rondine, Marguerite în Faust și Adriana Lecouvreur.

A înregistrat considerabil cu EMI/Warner Classics și cu Decca și a fost onorată cu numeroase premii, printre care La Médaille Vermeille de la Ville de Paris, Ordinul Artelor și Literelor în grad de Ofițer și în grad de Cavaler din partea Guvernului francez, decorația “Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, Premiul Cultural European pentru Muzică și premiul Victoire d’Honneur.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: