Companii Tech

Anunț-surpriză: Digi vinde operațiunile din Ungaria către grupul maghiar 4iG

29 mart. 2021 2 min

Anunț-surpriză: Digi vinde operațiunile din Ungaria către grupul maghiar 4iG

Reading Time: 2 minute

Grupul Digi a anunțat, printr-un comunicat la Bursa de Valori București, că a ajuns la un acord preliminar pentru vânzarea operațiunilor sale din Ungaria către grupul 4iG, unul dintre operatorii telecom de top din țara vecină.

„Societatea dorește să informeze investitorii și piața că, la data de 29 martie 2021, Filiala din România a Societății și 4iG Plc., unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, au încheiat unacord preliminar și neobligatoriu pentru achiziția DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. (Digi Ungaria) și a filialelor Invitel Ltd. și I TV Ltd”, se arată într-un raport transmis de Digi către BVB semnat de Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications.

În baza înțelegerii, 4iG ar urma să achiziționeze integral participația Digi în operatorul de pe piața de telecomunicații din Ungaria. Achiziția ar urmasă fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria și filialele sale, Contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat după obținerea acordului autorității de concurență.

Digi Ungaria furnizează servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă și mobilă către mai mult de 1,1 milioane de abonați. Compania înregistra în Ungaria peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

Anul trecut, operațiunile din Ungaria ale Digi auînregistrat venituri consolidate de 70 miliarde de forinți (circa 200 de milioane de euro) și EBITDA ajustată de 19 miliarde de forinți (54 mil. euro).

Spre comparație, operațiunile Digi din România au generat venituri de 788 de milioane de euro în 2020, cu 4,2% mai mult decât în 2019.

În 2020, filiala Digi din Ungaria a continuat procesul de extindere a rețelei proprii de fibră optică și a atras noi utilizatori de servicii de comunicații mobile. Dinamica dezvoltării rețelei de telefonie mobilă a transformat DIGI Mobil Ungaria în cel mai apreciat operator în ceea ce privește disponibilitatea rețelei 4G, conform Raportului OpenSignal Mobile Network Experience, lansat în premieră în 2020, pe baza recenziilor clienților.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: