Tech

Apple a lansat un smartwatch sub asteptari (Foto)

10 sept. 2014 2 min

Apple a lansat un smartwatch sub asteptari (Foto)

Reading Time: 2 minute

Apple a lansat ieri ceasul inteligent Apple Watch, dupa mai bine de doi ani de speculatii. Daca compania fondata de Steve Jobs ne obisnuia pana de curand cu design inedit si functionalitati inovatoare la toate produsele din portofoliu, noul ceas vine cu o serie de lipsuri. Aspectul e relativ simplu, noul produs semanand cu ceasuri comercializate de principalii sai competitori.

Poate elementul a carei lipsa poate fi observata cel mai usor e litera ”i” din numele acestui ceas. Desi se credea pentru multa vreme ca el se va numi iWatch, dupa modelul impus de Steve Jobs pentru iPad, iPod sau iPhone, directorul executiv Tim Cook a decis ca smartwatch-ul prezentat ieri sa reprezinte trecerea intr-o noua etapa a companiei, in care noile produse si servicii sa abandoneze, macar partial, litera ”i” care devenise trademark pentru gadgeturile Apple. Chiar si sistemul de plati integrat in ceas – Apple Pay – a ”pierdut pe drum” litera ”i”, in ciuda speculatiilor care indicau faptul ca acesta va purta numele iPay.

Ceasul inteligent va fi comercializat incepand de anul viitor, incepand de la pretul de 350 de dolari. Compania a anuntat trei modele: Watch, Watch Sport si Watch Edition, fiecare cu design si functionalitati diferite.

Sistemul de operare utilizat este iOS, iar interfata acestuia poate fi schimbata prin invartirea rotitei din partea dreapta. Ceasul e dotat cu un ecran multitouch (din cristal de safir), cu asistentul virtual Siri si cu aplicatii precum Apple Maps, iTunes, mail, telefon, aplicatii de fitness, vreme, camera foto.

CEO-ul Tim Cook spunea in cadrul evenimentului de lansare ca acest device reprezinta o noua etapa in istoria Apple, insa feature-urile ceasului Apple sunt in mare parte integrate in device-urile similare ale concurentilor. De aceea, analistii se intreaba daca compania cofondata de Steve Jobs incepe sa isi piarda din stralucire si din atributele de lider al inovatiei in domeniul tehnologiei. 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: