Companii Stiri Tech

Atos va asigura infrastructura IT pentru Jocurile Olimpice din 2022 și 2024

iul. 13, 2020 2 min

Atos va asigura infrastructura IT pentru Jocurile Olimpice din 2022 și 2024

Reading Time: 2 minute

Atos și Comitetul Olimpic Internațional își extind parteneriatul la nivel mondial până în 2024, astfel că în calitate de integrator principal de tehnologie, Atos va asigura infrastructura IT pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022 și Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„Atos devine cel de-al 12-lea partener olimpic la nivel global care și-a prelungit parteneriatul până în 2024. Sprijinul oferit pe termen lung de către partenerii noștri oferă Mișcării Olimpice posibilitatea de a se bucura de stabilitate financiară și sprijin operațional, lucru care ajută la depășirea provocărilor, inclusiv cele generate de perioada actuală fără precedent. Redistribuind 90% dintre veniturile înregistrate, Comitetul Olimpic este capabil să sprijine sportul și sportivii la nivel mondial, pe tot parcursul anului”, a declarat Jiri Kejval, președintele Comisiei de marketing a IOC.

„Suntem încântați să ne extindem parteneriatul cu IOC, care are deja o istorie de aproape 30 de ani. Vom continua angajamentul nostru de susținere a Jocurilor Olimpice prin intermediul tehnologiilor și inovațiilor de top, servicii integrate de conectare, securizare și digitalizare a Jocurilor. Vom realiza acest obiectiv conectând oamenii, mediul de business și tehnologia, oferind soluții durabile pentru Comitetul Olimpic, având în centrul acțiunilor noastre
angajamentul de sustenabilitate, ce se află deopotrivă în abordarea Jocurilor Olimpice și în misiunea Atos”, a declarat Elie Girard, CEO Atos.

Implicare complexă

Atos susține în prezent Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 prin furnizarea sistemelor olimpice de bază (ex. gestionarea acreditărilor), precum și a aplicațiilor care gestionează, printre altele, înscrierile sportivilor la evenimente, portalul online de voluntari, programul de competiție, managementul forței de muncă și aplicația de votare pentru Comisia sportivilor IOC.

Totodată, Atos se ocupă de furnizarea tuturor rezultatelor oficiale către pagina web și aplicația Jocurilor, dar și de oferirea către mass-media a biografiilor sportivilor și a altor tipuri de informații de background. La PyeongChang 2018, Atos a livrat pentru prima dată sistemele IT necesare Jocurilor Olimpice în Cloud. Modelul va fi replicat și în cazul competiției Tokyo 2020, sprijinind Comitetul Olimpic în implementarea de soluții durabile, prin minimizarea impactului asupra mediului înconjurător în comparație cu edițiile anterioare.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: