BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

BCE va face orice este necesar pentru a ajuta economia

17 apr. 2020 < 1 min

BCE va face orice este necesar pentru a ajuta economia

Reading Time: < 1 minut

Banca Centrală Europeană (BCE) se aşteaptă la o contracţie puternică a economiei zonei euro şi, într-o primă fază, la o scădere a inflaţiei, a declarat preşedintele BCE, Christine Lagarde, cu prilejul reuniunii Comitetul Financiar şi Monetar Internaţional din cadrul Fondului Monetar Internaţional.

Lagarde spune că BCE va face orice este necesar pentru a ajuta economia regiunii să facă faţă celei mai grave crize din ultimele decenii. Ea a adăugat că este nevoie de mai multă cooperare internaţională pentru depăşirea pandemiei de coronavirus.

„În zona euro, cei mai noi indicatori economici, în special sondajele din ultima perioadă, încep să arate scăderi fără precedent, ceea ce indică o contracţie puternică a activităţii în zona euro, precum şi o deteriorare rapidă a pieţelor muncii”, a apreciat Christine Lagarde.

Președintele BCE a reiterat că “gardienii euro” vor analiza toate opţiunile şi toate eventualităţile pentru a susţine economia în faţa acestui şoc.

„Consiliul guvernatorilor BCE este pregătit să majoreze mărimea programului său de achiziţii de active şi să-i ajusteze compoziţia, atât de mult cât va fi necesar şi pentru cât de mult timp va fi nevoie”, a spus preşedintele BCE.

Zilele trecute, Fondul Monetar Internaţional a prognozat că Produsul Intern Brut al zonei euro va înregistra o contracţie de 7,5% în acest an din cauza crizei coronavirusului, adică o contracţie dublă faţă de cea înregistrată de economia mondială. FMI se aşteaptă la o revenire în 2021, dar a avertizat că aceasta depinde foarte mult de cât va dura criza coronavirusului şi cum va afecta activitatea economică.

foto: © Igor Dolgov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: