Management

BearingPoint, recunoscut pentru solutiile Solvency II

sept. 17, 2015 < 1 min

BearingPoint, recunoscut pentru solutiile Solvency II

Reading Time: < 1 minut

Gartner Market Guide a evaluat si a apreciat BearingPoint in mod pozitiv pentru sprijinul sau in ceea ce priveşte Pilonul 3 (aspecte de raportare), viabilitatea ca furnizor, capacitatile generale si optiunile de implementare

Firma de consultanta in management si tehnologie BearinPoint a fost evaluata, alaturi de alti 20 de furnizori, in Ghidul de piata pentru solutii Solvency II de catre Juergen Weiss, analist Gartner.

Cu solutia sa software standard pentru Solvency II, ABACUS, BearingPoint a primit o apreciere pozitiva pentru Pilonului 3 din cadrul de reglementare Solvency II, tratand cerintele de raportare calitativa si cantitativa. In plus, BearingPoint a primit scor pozitiv pentru viabilitatatea ca furnizor, capacitatile generale si optiunile de implementare.

Solvency II este o Directiva UE (2009/138/EC) de raportare reglementata pentru asiguratori.

Solutia de raportare paneuropeana BearingPoint ofera un numar de beneficii aditionale asiguratorilor: agregari flexibile de date, incluzând integrarea completa a capabilitatilor in modele IT complexe, functii de raportari statutare si de management incluzând XBRL, capacitati de prezentare in mai multe limbi, raportare statistica de asigurare (ECB add-ons la Solvency II), precum si  retea de consultanti Solvency II in intreaga Europa. Mai mult, revizuirile datorate schimbarilor de reglementare sunt implementate central in ABACUS, ajutându-i astfel pe asiguratori sa evite adaptari continue si testari in-house. Aceasta functie este atractiva nu doar pentru jucatorii globali precum Zurich Insurance Group, ci si pentru companiile de asigurare mici si mijlocii din Europa, care altfel ar trebui sa se confrunte cu riscurile si costurile in incercarile lor de „a se descurca singuri”.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: