Antreprenori by eMAG Business Companii Management Tech

Bittnet – prima companie IT care intră pe Piața Reglementată a BVB

02/06/2020 2 min read

Bittnet – prima companie IT care intră pe Piața Reglementată a BVB

Reading Time: 2 minute

În premieră pentru piața din România, Bittnet devine prima companie IT care intră pe Piața Reglementată a BVB, la 5 ani de la listarea pe AeRO.

„Bittnet este un exemplu de urmat de cele mai multe companii din România, este o poveste de creștere accelerată pe piața de capital, care a utilizat toate mecanismele de susținere a dezvoltării pe care le oferă bursa. Aici vorbim de majorări de capital prin capitalizarea profiturilor și aport în numerar de la acționari, emisiuni de obligațiuni, programe de Stock Option pentru membrii echipei, asigurarea finanțării pentru achiziția altor companii și lista poate continua. Cristian și Mihai Logofătu au demonstrat că pe bursă îți poți crește valoarea companiei dacă profiți de oportunitățile pe care piața de capital ți le oferă”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Bittnet este prima societate de IT care s-a listat la BVB, pe piața AeRO, în data de 15 aprilie 2015. La finalul primei ședințe de tranzacționare, Bittnet avea o capitalizare de 7,9 milioane lei (1,8 milioane euro), iar la finalul ședinței bursiere de joi, 28 mai 2020, capitalizarea bursieră a fost de 181,3 milioane lei (37,4 milioane euro).  În cei 5 ani pe AeRO, Bittnet a derulat mai multe runde de finanțare, prin majorări de capital și emisiuni de obligațiuni, în valoare cumulată de circa 57 milioane de lei. În prezent, pe SMT-ul BVB sunt listate patru emisiuni de obligațiuni Bittnet în valoare cumulată de aproape 29 milioane lei.

„Pentru noi, acest transfer marchează o renaștere a companiei Bittnet ca și companie publică – avem noi obiective pe care ne propunem să le îndeplinim, iar planurile noastre au devenit mai mari și mai îndrăznețe, relevante pentru o companie listată pe piața principală. Ne propunem venituri de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani, chiar și mai devreme dacă reușim să identificăm companii locale inovatoare care doresc să se alăture grupului nostru. Rămânem dedicați să utilizăm activ mecanismele de finanțare oferite de piețele de capital pentru a construi, împreună cu investitorii pe BVB, un jucător IT de referință pe piața tehnologică a Europei Centrale și de Est”, a afirmat Mihai Logofătu (foto), CEO și cofondator Bittnet Group.

Ședința din 28 mai a fost ultima în care acțiunile Bittnet au mai putut fi tranzacționate pe piața AeRO, pentru ca în zilele de 29 mai și 2 iunie să fie realizată decontarea ultimelor tranzacții cu acțiunile societății pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare.

Prospectul pentru Admiterea la Tranzacționare a acțiunilor Bittnet pe Piața Reglementată a fost aprobat în data de 20 mai de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar pe 25 mai, Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București a aprobat listarea acțiunilor BNET pe Piața Reglementată. 

Cu un rulaj de 46,1 milioane lei în 2019, acțiunile Bittnet au fost cele mai lichide acțiuni de pe piața AeRO și, totodată, s-au plasat pe locul 17 în topul celor mai tranzacționate acțiuni pe ambele piețe ale BVB, unde sunt listate aproape 400 de companii. La finalul anului trecut, Bittnet avea peste 1.400 de acționari și 700 de obligatari.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă