Analize Business Lifestyle

Biz Egipt: Cetatea de la Marea Roșie

29 mai 2021 5 min

Biz Egipt: Cetatea de la Marea Roșie

Reading Time: 5 minute

Ce alegi când te duci la Marea Roșie? Coralii, delfinii, snorkeling-ul, plaja, piscina sau orice alte distracții pe care le poți găsi într-o stațiune. Am ajuns astfel în resortul Albatros Citadel, o adevărată fortăreață de vacanță din Hurghada.

Resort-ul Albatros Citadel este foarte mare. Aproape cât o stațiune, dacă ne gândim că numai plaja privată are 1,8 kilometri lungime. Iar toate serviciile care sunt incluse în conceptul all-inclusive al hotelului te fac nici să nu îți dorești să pleci de acolo.

Ne-a întâmpinat Hossam Shehata, managerul general al resortului, care ne-a prezentat principalele facilități oferite pentru turiștii care vin să se relaxeze la Marea Roșie. Dar am descoperit și noi mult mai multe activități pe care le puteam petrece în acest resort chiar fără să fie nevoie să îl părăsim.

Hossam Shehata, general manager Albatros Citadel

Astfel, la Albatros Citadel turiștii pot face toate activitățile nautice, de la snorkeling, canoe, polo, la înot în mare, dar și în cele trei piscine ale hotelului. Zone frumos amenajate de stat la soare se găsesc pe toată lungimea plajei, iar prosoape se pot găsi la maximum un minut de șezlong. Marea este liniștită și deloc adâncă, astfel încât cei care nu știu să înoate se pot simți în siguranță și la 100 – 150 de metri în larg sau în lagunele artificiale. Cei mai aventuroși pot încerca schi nautic sau chiar acele curse cu banana sau salteaua pe apă.

Dacă preferați mișcarea în aer liber, găsiți terenuri de volei și de tenis pe care le puteți folosi oricând. Dar vă puteți relaxa și la sala de sport complet utilată sau la spa. Seara, biliardul este locul potrivit pentru relaxare.

Hotelul are trei restaurante mari, diferențiate: unul pentru prânz și unul pentru cină și unul cu specific asiatic. Chef-ii sunt din Franța și Turcia. Pe lângă acestea, în cele șapte baruri turiștii se pot simți în largul lor. Sau pot petrece chiar și într-un club până târziu în noapte. Dacă preferați o zonă mai liniștită, atunci stradela de lângă golful portului și pontonul sub care marea este luminată într-un joc de lumini, sunt modalitatea excelentă de a încheia ziua.

Dacă alegeți să veniți cu cei mici, hotelul are și un club pentru copii, iar acolo aceștia nu vor duce lipsă de nimic. Animatorii și educatorii sunt acolo tocmai pentru a face diverse activități împreună.

Hossam Shehata, managerul general al resort-ului, ne-a vorbit despre toate distracțiile pe care turiștii le pot găsi la Albatros Citadel: ”Folosim marea ca un punct de atracție, pentru că avem foarte mulți corali și turiștii atunci când fac snorkeling pot admira coralii și peștii colorați din apă. Avem și piscine la etajul al doilea, pentru cei care nu vor să intre în mare. Dar pot admira din această piscină marea, atât timp cât este o piscină infinită„.

De altfel, toate camerele hotelului, 550 la număr, sunt cu vedere spre mare, la fel, și restaurantele au vedere spre mare, de unde turiștii atât la micul dejun, cât și în oricare moment pot să privească și să vadă întinderea albastră. Resort-ul are și 11 apartamente pentru cei care își doresc versiunea de lux, dar acestea nu sunt incluse în conceptul all-inclusive. La jumătatea lunii aprilie, hotelul era ocupat în proporție de 85% din capa­citate.

Construcție și investiție

Hotelul a fost construit acum 11 ani, în 2010, iar arhitectul a locuit aici timp de 10 ani, timp în care a dezvoltat complexul hotelier la ceea ce se vede acum. Mai mult de 10.000 de muncitori au lucrat pentru a construi acest complex din piatră. Totul este construit manual, din piatra adusă din muntele din spatele nostru.

Investiția a fost pe măsură: mai mult de 1 miliard de lire egiptene, echivalentul a peste 50 de milioane de euro. „Atunci când compania noastră a cumpărat hotelul acum trei ani am mai investit și noi în jur de 350 de milioane de lire egiptene (aproape 18,5 milioane de euro) în dotările acestui hotel și în renovarea acestuia. Dorința noastră a fost ca oamenii dacă au venit la Marea Roșie, atunci să vadă Marea Roșie și am amenajat toate restaurantele și utilitățile hotelului ca să aibă vedere spre mare. Aceasta înseamnă că toate facilitățile hotelului au vedere spre mare, chiar și sala de sport. Ne-am dorit ca turiștii să poată privi marea tot timpul”, spune Hossam Shehata.

Perlele hotelului

Plaja numărul 3 este o plajă cu nisip, cu acces ușor la mare, dar și cu o apă care nu este foarte adâncă. Și poți astfel merge în mare și înota în siguranță 100 – 150 de metri în larg.

Plaja numărul 1 adăpostește corali și pești colorați, la fel apreciați de către turiștii care fac snorkeling.

De asemenea, și turiștii de pe mare vin să viziteze Albatros Citadel. Hotelul are un port, amenajat în mijlocul lui, cu acces direct la mare. Chiar și delfinii vin în golful resort-ului.

Ce turiști vin la Albatros Citadel

„Avem și români în hotelul nostru. Acum avem cam 10 camere ocupate cu turiști români. Am auzit că piața românească de turism este în creștere și ne bucurăm de acest lucru. Sunt multe zboruri care vin spre Hurghada”, arată Hossam Shehata. Dar sunt și din alte țări. În această perioadă, la Citadel erau turiști din Ucraina, Belarus, Rusia, Polonia. De altfel, foarte mulți turiști sunt din estul Europei, cam 80% din capacitatea hotelului. Însă sunt și turiști din Elveția, Germania, Franța, doar că nu la fel de mulți ca înainte.

Impactul pandemiei

Desigur, a existat un impact. Însă am luat toate măsurile de igienă și le respectăm pe toate. Avem grijă de staff-ul nostru ca să aibă parte de toate măsurile de protecție. Dezinfectăm și curățăm toate materialele pe care le folosim. Suntem foarte atenți mai ales pentru faptul că martie și aprilie sunt luni foarte aglomerate, cu foarte mulți turiști. Și astfel am reușit„, spune managerul general al Albatros Citadel. Având două restaurante mari, pot diviza oaspeții, sunt și foarte multe terase unde se poate servi masa. „Iar pentru mine, dar și pentru turiști asta înseamnă o măsură de siguranță: faptul că pot să petreacă foarte mult timp afară, la aer curat„, adaugă Hossam Shehata.

Acesta este sigur că turiștii vor începe să călătorească iarăși, fiindcă oamenii nu pot să stea în case pentru totdeauna. Iar cei care vin la Albatros Citadel vor povesti acasă altora despre cât de bine și cât de în siguranță s-au simțit în acest hotel. De altfel, toți cei 420 de angajați urmează să se vaccineze.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: