BizRemote by certSIGN Tech

BizRemote: Google Meet devine gratuit pentru toți utilizatorii până pe 30 septembrie

29/04/2020 2 min read

BizRemote: Google Meet devine gratuit pentru toți utilizatorii până pe 30 septembrie

Reading Time: 2 minute

Google anunță ca soluția premium de videoconferințe Google Meet va fi disponibilă gratuit pentru toată lumea și va fi implementată treptat în următoarele săptămâni. Până în prezent, Google Meet era accesibilă doar în pachetul G Suite pentru companii, disponibil contra cost.

Google Meet oferă videoconferințe cu până la 100 de participanți (pentru utilizatorii persoane fizice)- și până la 250 de participanți pentru companii. Întâlnirile sunt limitate la o oră pentru varianta gratuită, însă această limită nu va fi impusă până pe 30 septembrie.

Accesul se face pe baza contului de Google și funcționează direct din browser, fără a fi nevoie de instalarea unui plug-in sau software. Aplicația Google Meet este diponibilă pentru smartphone-urile cu iOS sau Android.

Din ianuarie și până în prezent, vârful zilnic de utilizare a Meet a crescut de 30 de ori, iar numai în aprilie serviciul a găzduit 3 miliarde de minute de întâlniri video și a înregistrat 3 milioane de noi utilizatori în fiecare zi. Săptămâna trecută, numărul zilnic de participanți în întâlniri Meet a trecut de 100 de milioane.

Platformele de videconferință au devenit extrem de populare în condițiile în care tot mai mulți angajați lucrează de acasă și învățământul se derulează la distanță ca urmare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Cel mai popular serviciu de profil este Zoom, care a ajuns să aibă 200 de milioane de utilizatori zilnic, dar compania a recunoscut că există probleme de securitate din cauza faptului că nu au gândit aplicația pentru utilizatori obișnuiți, ci pentru companii cu departamente de IT care se ocupă de partea de securitate.

După ce Zoom a devenit liderul de facto în videoconferințe, Microsoft a contraatacat prin lansarea Skype Meet Now, prin care se pot organiza videoconferințe pentru care participanții nu trebuie să instaleze aplicația sau să aibă un cont Skype. În joc a intrat și Facebook, care a lansat recent aplicația Messenger Rooms și a extins apelurile video de grup pe WhatsApp.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă