Digital MarComm Marketing Publicitate

Boicot contra Facebook: ce companii își retrag reclamele de pe platformă  

29 iun. 2020 < 1 min

Boicot contra Facebook: ce companii își retrag reclamele de pe platformă  

Reading Time: < 1 minut

Crește de la o zi la alta numărul companiilor care se alătură protestului #StopHateforProfit, menit să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că Facebook nu face suficiente eforturi pentru a opri mesaje care instigă la ură sau dezinformează. Printre companiile care au anunțat că boicotează Facebook și Instagram prin retragerea reclamelor pe cele două rețele de socializare se numără: Ben & Jerry’s, Coca-Cola, Eileen Fisher, Hershey’s, Honda, Levi Strauss, Patagonia, Unilever, Verizon, anunță CNN.

Până în prezent, lista reunește aproximativ 20 de mari companii și numărul acestora este în creștere.

Starbucks, al șaselea cel mai mare advertiser pe Facebook în 2019, cu cheltuieli estimate la 94,8 milioane de dolari doar pentru promovarea pe această platformă anul trecut, a anunțat, de asemenea, că ia o pauză de la toată promovarea prin social media fără să precizeze că s-a alăturat oficial boicotului #StopHateforProfit. Reprezentanții Starbucks a declarat că decizia vine pe fondul unor discuții interne în cadrul companiei pentru stoparea discursurilor care instigă la ură și pentru inițirea unor dialoguri cu companiile partenere din publicitate și organizațiile care militează pentru drepuri civile.

Unilever a anunțat că-și retrage reclamele din SUA de pe rețele Facebook, Instagram și Twitter cel puțin până la finalul anului 2020, iar Coca-Cola ia o pauză de la social media pentru cel puțin 30 de zile, începând din iulie.

Protestul #StopHateforProfit este inițiat de o coaliție care militează pentru protejarea drepturilor civile, ce include asociații de profil printre care Anti-Defamation League (ADL) și NAACP. Acestea au făcut apel la marile companii să-și oprească promovarea pe Facebook din cauza repetatelor eșecuri ale platformei de a stopa răspândirea discursului care instigă la ură. 

Foto: © Klevo | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: