Ce țări au anunțat închiderea granițelor din cauza pandemiei de COVID-19

16 mart. 2020 < 1 min

Ce țări au anunțat închiderea granițelor din cauza pandemiei de COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Statele membre ale Uniunii Europene au căzut de acord să închidă granițele externe ale blocului comunitar începând de marți, 17 martie, ora 12:00 (ora 13:00 ora României), timp de 30 de zile pentru toți cetățenii extracomunitari, a anunțat președintele francez Emmanuel Macron.

Măsura fusese propusă de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a fost discutată prin videoconferință de liderii celor 27 de state membre ale UE.

Tot în cursul zilei de luni, Franța, Spania, Austria și Germania au anunțat închiderea granițelor, cu excepția traficului comercial. O măsură similară a fost luată și de Canada, începând de miercuri, 18 martie, totul în încercarea de a stăvili răspândirea COVID-19.

Zborurile dintre SUA și statele Uniunii Europene fuseseră deja suspendate de săptămâna trecută. Și Rusia și-a închis granițele.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat decretarea pentru 30 de zile a stării de urgență în România.

În Franța, președintele Macron a anunțat măsuri similare unei stări de urgență, cerându-le cetățenilor să evite să iasă din case și repetând de mai multe ori „Suntem în stare de război”, adăugând că este vorba despre „un război medical”.

Cu câteva ore înainte, Spania anunțase instituirea stării de urgență pentru 15 zile. În Spania, sunt aproape 9.500 de cazuri confirmate și s-au înregistrat deja 342 de decese provocate de COVID-19. În Italia, situația continuă să fie disperată, cu peste 24.000 de cazuri și mai bine de 1.800 de decese.

În Europa, numărul cazurilor a depășit cifra de 50.000, și s-au înregistrat peste 2.100 de decese.

Ilustrație: © Dabisik | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: