Antreprenori by eMAG BizRemote by certSIGN Video

Cabral la Zilele Biz: Este momentul ca businessurile să facă lucruri pentru comunitate, nu doar să vorbească despre asta

09/11/2020 2 min read

Cabral la Zilele Biz: Este momentul ca businessurile să facă lucruri pentru comunitate, nu doar să vorbească despre asta

Reading Time: 2 minute

Pentru Cabral Ibacka, pandemia a fost momentul în care a putut vedea mult mai clar oamenii doritori și disponibili să ajute pe bune, și în business, și în zona personală.

Anul ăsta a fost cel în care a trebuit să arăți că ești în primul rând om și apoi om de afaceri. Mi-au sărit imediat în ochi oamenii doritori și disponibili să ajute pe bune. Alții, care păreau înainte disponibili și doritori, când cineva a zis «Au!», ei au zis «Miau» și n-au făcut nimic”, a spus Cabral Ibacka într-o discuție avută cu Marta Ușurelu, Owner Biz, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a evenimentului Zilele Biz.

În ceea ce privește experiența antreprenorială din această perioadă, Cabral, care are un studio de producție cinematografică, video și TV, spune că a decis să aibă o abordare prudentă.

„Businessul meu n-a fost afectat, a decedat. Studioul pe care-l avem a oprit activitatea în proporție de 85%. Lucrează doar pentru mine și Andreea (soția lui Cabral – n.r.), ca să nu expunem oamenii. Am refuzat orice a însemnat interacțiune fizică în această perioadă. Moderez în continuare doar online, pe miile de platforme existente, că fiecare companie parcă a găsit alta”, a punctat Cabral.

Implicare mai mare din partea companiilor

În ceea ce privește reacția mediului de business, Cabral spune că, deși a fost multă comunicare pe zone de „împreună” din partea companiilor, partea de acțiune efectivă n-a fost chiar la înălțime.

„Statul nici măcar nu mai promite. Companiile promit, dar, dacă le iei la bani mărunți, au doar niște spoturi foarte frumoase. Atenție, că vă vedem. E normal să facă și PR, dar să fie și ceva în spate”, a mai spus Cabral în discuția de la Zilele Biz cu Marta Ușurelu

În ceea ce privește lecțiile pandemiei, pe lângă faptul că „nu se lasă pastele prea mult la fiert, și nu se ține bormașina prea mult la încărcat”, Cabral a văzut, așa cum am amintit deja, oamenii doritori și disponibili să ajute pe bune. Iar cea mai mare realizare a fost să facă singur, cu mâna lui, un rastel de anvelope la care a sudat din greu, dar încă n-a reușit să-l vopsească.

Întreaga discuție dintre Cabral Ibacka și Marta Ușurelu o puteți vedea în clipul de mai jos:

Cabral este într-un alt proiect Biz, VKRS – primul festival video din România, care are loc live, online, pe 19 noiembrie.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă