CSR Stiri

Caravana Mobilitatii

24 iun. 2014 3 min

Caravana Mobilitatii

Reading Time: 3 minute

Fundatia Motivation si Fundatia Vodafone Romania lanseaza Caravana Mobilitatii, o initiativa pilot in Romania, prin intermediul careia persoane cu dizabilitati locomotorii din localitati rurale din Romania care nu au acces la servicii de specialitate primesc echipamente de mobilitate personalizate si beneficiaza de adaptari si reparatii gratuite ale echipamentelor pe care le folosesc. Programul are si o componenta de instruire cu privire la dobandirea unui stil de viata independent si transformarea participantilor in membri activi ai comunitatii.

“Ne bucuram sa anuntam astazi primul proiect de acest gen din tara, Caravana Mobilitatii, impreuna cu Motivation, unul dintre primii nostri parteneri si una dintre cele mai apreciate organizatii care desfasoara activitati pentru sustinerea persoanelor cu nevoi speciale.  Sustinem proiectul cu convingerea ca raspunde unor nevoi reale si urgente ale persoanelor cu dizabilitati locomotorii in zone ale tarii unde nu exista servicii si asistenta de acest gen”, a spus Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Prima deplasare a Caravanei Mobilitatii din acest an va avea loc in perioada 24-27 iunie, in localitati rurale din judetele Bacau si Neamt. Pana la sfarsitul anului, caravana va ajunge si in judetele Alba, Constanta si Tulcea. Aceste judete au fost selectate de catre echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor, ca fiind dintre cele mai izolate si cu un numar mare de persoane cu dizabilitati fizice. Multe dintre localitatile montane din judetele Alba si Neamt, dar si cele din Delta Dunarii si de pe litoral – Constanta si Tulcea, sunt situate la mare distanta de orase, cu drumuri proaste (sau doar cu acces pe apa), fara acces la informatie si lipsite de modalitatile de a solicita sprijin pentru servicii esentiale persoanelor cu dizabilitati.

“Caravana Mobilitatii vine in sprijinul persoanelor cu dizabilitati care au nevoie de serviciile noastre, dar care nu au informatii necesare sau nu pot veni sa ne ceara ajutorul. Prin evenimentele Caravanei, le deschidem calea spre o viata independenta. Incepem cu 30 de persoane, din Neamt si Bacau, si vom continua cu utilizatori de scaune rulante din Tulcea, Alba si Constanta, in lunile urmatoare. Venim in intampinarea lor cu o echipa de specialisti si voluntarii Fundatiei Vodafone Romania, partenerul nostru in proiect”, a spus Cristian Ispas, Director General Fundatia Motivation Romania.

Din echipa Caravanei fac parte un kinetoterapeut, un asistent medical, un instructor de viata independenta, care este el insusi utilizator de scaun rulant, si un specialist in adaptari ale echipamentelor de mobilitate.

Fundatia Vodafone Romania sustine Fundatia Motivation Romania de 13 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor si tinerilor cu dizabilitati din intreaga tara si pentru dezvoltarea oportunitatilor de terapie ocupationala pentru tineri cu dizabilitati severe dezinstitutionalizati in casele de tip familial Motivation.

Investitia Fundatiei Vodafone Romania in acest proiect desfasurat in anul 2014-2015 este de 38.000 de euro, iar valoarea proiectului se ridica la 60.200 de euro, diferenta fiind acoperita de Fundatia Motivation Romania.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare si speranta intr-o viata implinita pentru 10.000 de persoane cu dizabilitati din Romania. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: