BizRemote by certSIGN Lifestyle

Cât costă șezlongurile în stațiunile de pe litoralul românesc

22 iul. 2020 2 min

Cât costă șezlongurile în stațiunile de pe litoralul românesc

Reading Time: 2 minute

Turiștii plătesc anul acesta prețuri începând de la 25 de lei/zi pentru un șezlong și de la 180 de lei/zi pentru un baldachin, pe litoralul românesc. Tariful de închiriere al șezlongurilor este mai accesibil în sudul litoralului și poate fi cu până la 100% mai scump în nordul litoralului.

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a realizat recent o analiză a prețurilor șezlongurilor în stațiunile de pe litoralul românesc.

În funcție de zona din Mamaia în care te afli, preţurile pleacă de la 25-30 de lei pentru un şezlong în Mamaia Sud și de la 50 de lei/zi în timpul săptămânii și de la 75 de lei/zi pentru weekend dacă vorbim de Mamaia Nord. Baldachinul pornește de la un preț de 180 de lei și poate ajunge la 200 de lei/zi. În Constanța, prețul pentru un șezlong pornește de la 20-25 de lei/zi pentru Plaja Modern.

Mamaia nord – zona cea mai scumpă, Eforie Nord și 2 Mai – cele mai ieftine satținuni  

În Vama Veche, stațiunea tinerilor libertini și cu chef de distracție până la răsărit, prețul unui șezlong a crescut cu 5 lei față de anul trecut. Anul acesta, prețul unui șezlong pornește de la 30 de lei/zi în timpul săptămânii și 35 de lei/zi în weekend.

Stațiunile mai retrase și mai liniștite au prețuri mai rezonabile pentru închirierea unui șezlong. Specificul stațiunii Eforie Nord, acela de stațiune pentru familii, influențează și prețurile practicate de operatorii de plaje. Astfel, un șezlong în Eforie Nord are un preț de închiriere ce pornește de la 20 de lei/zi. Și în stațiunea 2 Mai prețurile sunt mai convenabile pentru buzunarele turiștilor. Prețul unui șezlong cu umbrelă pornește de la 20 de lei/zi.

Cu cât ne vom apropia de luna august, iar plajele vor deveni aglomerate, operatorii vor modifica puţin şi preţurile, astfel că în weekend nu se vor mai găsi şezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană.

Prețurile la cazare pe litoralul românesc pornesc de la 200 lei

În ceea ce privește cazarea, pe platforma de rezervări Travelminit.ro, prețurile în stațiunea Mamaia pornesc de la 200 de lei/noapte pentru 2 persoane și pot ajunge până la 1.700 de lei/noapte pentru închirierea unui apartament de lux cu vedere la mare la un hotel de 4 stele cu pensiune completă. Orașul Constanța are prețuri competitive pentru litoralul românesc, o cameră pentru 2 persoane cu pat matrimonial având un preț de la 80 de lei/noapte.

Stațiunea Eforie Nord este cea mai ieftină variantă pentru o vacanță la Marea Neagră, prețurile pentru o cameră dublă pornesc de la 80 de lei/noapte, urmată de stațiunea Costinești unde pentru o cameră dublă plătești de la 100 de lei/noapte. În Vama Veche o cameră dublă are un preț de la 140 de lei/noapte, în timp ce în Neptun prețul unei camere duble pornește de la 160 de lei/noapte.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține 5000 de proprietăți din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări in 2019 si o valoare totala a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: