Tech

Ce criptomonede dețin românii?

12 sept. 2018 2 min

Ce criptomonede dețin românii?

Reading Time: 2 minute

Unul din zece români afirmă că dețin deja cel puțin o monedă digitală, iar unul din trei este interesat să cumpere criptomonede în viitor, potrivit unei cercetări realizate în iunie 2018 de catre Norstat pentru Luno, platformă globală care permite tranzacționarea de criptomonede.

Nu mai puțin de 97% din totalul respondenților români au spus că sunt fie familiarizați (58%), fie au auzit (39%) despre conceptul de criptomonede, în timp ce 9% spun că dețin deja o monedă digitală! Rugați să precizeze monedele digitale pe care le dețin, 72% dintre respondenți au menționat Bitcoin și / sau Ethereum (29%) și Ripple (14%).

Cercetarea a fost realizată pe bază interviuri online individuale în panelul Norstat (CAWI), pe un eșantion de 1.026 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 54 ani (femei – 50,3%, bărbați 49,7%), utilizatori de internet.

„Rezultatele cercetării demonstrează încă o dată că românii au un grad ridicat de alfabetizare digitală și un entuziasm nelimitat față de noile tehnologii și inovații. Preferința pentru Bitcoin este evidentă în cazul românilor, devenind sinonim pentru monedele digitale, cu o pondere de aproape două treimi din piață”, spune Magdalena Gołębiewska, Country Manager al companiei Luno.

Proprietarii români de criptomonede spun că acestea reprezintă o investiție (68%) sau un instrument de plată online (23%). Un număr mai mic de respondenți folosesc criptomonedele pentru a transfera bani familiei sau prietenilor (7%). În plus, 63% dintre respondenți ar dori să poată plăti cu monede digitale în magazine. Jumătate dintre românii care știu ce sunt criptomonedele le consideră o investiție profitabilă, în timp ce un sfert dintre ei admit că sunt dificil de folosit.

Participanții la studiu se educă de obicei cu privire valutele digitale din social media (56%), din presa și portalurile specializate (38%), de la familie și prietenii (34%).

Luno este o platformă care le permite utilizatorilor să tranzacționeze monede digitale (Bitcoin și Ethereum). Compania operează în peste 40 de țări și are birouri în Londra, Singapore și Cape Town. Printre acționarii săi principali se află Naspers, care deține în România eMAG și PayU.

Foto – Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: