Management Stiri

Ce îi sperie pe angajați?

31 oct. 2017 2 min

Ce îi sperie pe angajați?

Reading Time: 2 minute

Șefii psihopați și colegii care „înjunghie pe la spate”, cele mai înspăimântătoare motive pentru care angajații și-ar căuta un alt loc de muncă.

Aproape jumătate (42%) dintre angajații români consideră că un șef psihopat reprezintă cel mai înspăimântător lucru la locul de muncă și motivul pentru care și-ar căuta un alt job, după cum arată rezultatele unui studiu dat astăzi publicității. De Halloween, eJobs a întrebat angajații români care sunt lucrurile cele mai înspăimântătoare când vine vorba de locul de muncă și 29% dintre respondenți și-ar căuta un alt job din cauza „colegilor care te înjunghie pe la spate”, în timp ce 10% dintre participanții la studiu sunt speriați de lucrul până în toiul nopții.  

Sunt însă și angajați mai curajoși (7%), care spun că nimic nu i-ar putea speria atât de tare încât să fie nevoiți să își caute un alt job, după cum mai arată studiul realizat de eJobs.

Dacă acestea sunt motive ipotetice care ar avea rol care ar avea un rol determinant în decizia de schimbare a locului de muncă, topul celor mai înspăimântătoare lucuri cu care se confruntă angajații români zi de zi la birou este dominat de volumul uriaș de muncă, invocat de 21% dintre respondenți. Alte obstacole de care se lovesc angajații români, potrivit studiului realizat cu ocazia Halloween de eJobs, ora de începere a programului, teama de a fi concediat, lucrul cu un șef nu tocmai competent, neplata salariului sau lipsa comunicării în interiorul organizației.

 Cu toate că, din rutina zilnică nu lipsesc situaţiile care generează spaimă în rândul angajaţilor, cele care ar putea crea „groază” intenţionată, în mod festiv, lipsesc aproape cu desăvârşire, în condiţiile în care 84% dintre angajați declară că nu sărbătoresc Halloween-ul la birou. Dacă petrecerile de Crăciun fac deja parte din tradiţia fiecărui sfârşit de an în companii, cele de Halloween abia acum încep să-şi croiască drumul în cultura organizaţională a angajatorilor români.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: