Brand Focus Interviuri

Ceetrus România: Lecția rezilienței și a colaborării

18 mai 2020 2 min

Ceetrus România: Lecția rezilienței și a colaborării

Reading Time: 2 minute

Cum reușește un dezvoltator imobiliar să gestioneze o situație fără precedent? Tatian Diaconu, CEO al Ceetrus România, spune că este esențial să ne păstrăm încrederea: în noi, în echipă, în parteneri, în viitor.

Ce impact a avut pandemia asupra businessului Ceetrus, cum v-ați adaptat noii situații?

Domeniul nostru de activitate, cel al dezvoltării de spații fizice pentru comunități, a fost unul dintre cele mai afectate în această perioadă. Pentru a ne adapta, am aplicat normele sanitare de protecție recomandate și am venit în sprijinul partenerilor comerciali cu măsuri economice solidare: scutire de la plata chiriei pe perioada suspendării activității comerciale și ulterior transformarea chiriei fixe într-o chirie bazată pe performanță, oferindu‑le astfel sprijin să poată reporni într-o manieră sustenabilă. Am rămas aproape și de partenerii noștri din comunitatea locală, implicându-ne în inițiative de susținere pentru spitale din Brașov, Reșița și Satu Mare. Intern, ne-am adaptat lucrului de la distanță, iar managerii de proiecte și-au continuat vizitele în locații, pentru a se asigura că totul se desfășoară în cele mai bune condiții. Am implementat, de asemenea, o celulă de criză pentru a găsi soluții proactive la actuala situație.

Care sunt principalele lecții de leadership învățate în timpul pandemiei?

Cu siguranță, este vorba de lecțiile de leadership învățate zilnic de la cei 70 de colegi din Ceetrus — lecția rezilienței, a hotărârii și a colaborării.

Care credeți că este rolul unui lider de companie în actuala situație?

În momente dificile este important să ne păstrăm încrederea: în noi, în echipă, în parteneri, în viitor. Comunicarea deschisă și constantă cu toți colegii a fost prioritatea noastră, fapt pentru care ne-am auzit săptămânal, împărtășind reușitele și provocările. Cred că rolul unui lider acum este de a asculta atent și de a le oferi celor din jur și mai multă încredere că totul va fi bine. Sunt mândru că toți colegii au aceeași abordare, consolidând legăturile pe care le avem cu comunitățile de parteneri, clienți și asociații locale.

Cum vedeți evoluția pieței pe care activați în perioada următoare?

Estimăm că, din domeniile în care Ceetrus este implicat (retail, office, co-working, rezidențial), retailul va fi cel mai afectat, însă este dificil de prognozat în ce măsură, pentru că variabilele sunt multiple: apetitul clienților, sănătatea financiară a comercianților, capacitățile logistice ș.a.m.d. Șantierele în curs din cartierul Coresi din Brașov rămân active, iar pentru proiectele în lucru încercăm să găsim cele mai bune alternative de reactivare. Suntem într-o perioadă în care ne este clar că vom învăța în fiecare zi, rezilienți în fața necunoscutului, dar optimiști și conștienți că parteneriatul este calea de urmat. Este clar că piața de real estate trece prin momente dificile care pot fi depășite doar împreună, cu solidaritate și colaborare.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 343 (15 mai – 15 iunie 2020). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: