Lifestyle Stiri

Cei mai buni barista din tara desemnati la Barmaniada 2016

1 iun. 2016 2 min

Cei mai buni barista din tara desemnati la Barmaniada 2016

Reading Time: 2 minute

Barmaniada a desemnat castigatorul titlului de Barista Anului 2016 in Romania. Cei mai buni profesionisti ai cafelei de specialitate s-au reunit la Nomad Skybar, in cadrul primei etape a competitiei Barmaniada, evenimentul anual din domeniul bartending-ului, aflat la cea de-a saptea editie.

Etapa de Barista a provocat expertii sa-si demonstreze talentul si spiritul creativ in prepararea cafelelor, in cadrul a doua probe ce s-au desfasurat pe parcursul intregii zile. Acestia au pus in valoare calitatile cafelelor alese, pregatind, in fata juriului de specialitate, 2 cafele la filtru (prin metodele de brew V60 si Aeropress) intr-un interval de 8 minute si a 4 espresso, urmate de alte 4 preparate cu lapte, in 10 minute. 

Castigatorii Etapei de Barista
Primul loc al podiumului a fost ocupat de Andrei Szabo, care a impresionat membrii juriului prin calitatea tehnicilor folosite, fiind recompensat cu 400 Euro. In prezent, Andrei este barista profesionist si lucreaza la Bloom Coffee Shop in Bucuresti. Al doilea premiu, in valoare de 200 Euro, a fost acordat Lilianei Romenciu, barista profesionist la Origo Coffee Shop in Bucuresti. Liliana a obtinut si un training de brew oferit de Jeremy Challender, de la Prufrock Coffee.

Cel de-al treilea castigator este Adrian Avasilcai, barista la Origo Coffee Shop, in Bucuresti, a primit premiul in valoare de 100 Euro. Cei trei tineri au fost recompensati si cu o excursie la fabrica Nuova Simonelli.

Juriul competitiei a fost alcatuit din profesionisti renumiti:

  • Jeremy Challander – campion la UK Brewer’s Cup 2016, co-fondator Prufrock;
  • Michalis Dimitrakopoulos – campion la World Coffee in Good Spirits 2016;
  • Vlad Buda – barista profesionist, partener Steam Coffee Shop;
  • Dan Ursan – barista profesionist, partener Steam Coffee Shop;
  • Alexandru Niculae – campion la World Coffee Roasting 2016;
  • Lavinia Toma – campioana Brewer’s Cup Romania 2015, head barista Origo Coffee Shop;
  • Razvan Ioan – barista profesionist, owner Pressco;
  • Vlad Udrea – barista profesionist, partener Victor Fresh To Go.
  • Marius Nica – printre primii 10 cei mai buni degustatori la World Cup Tasters 2016;

Momente speciale
In timpul evenimentului, iubitorii de cafea au degustat preparate speciale de vara, sub forma a doua bauturi racoritoare pe baza de cafea si gin Beefeater. Participantii la competitie vor avea sansa de a lua parte la o sesiune speciala de discutii tematice, prezentata de invitatii din juriu, care va avea loc pe data de 1 iunie, la sediul Barmania.

Pentru informatii suplimentare accesati www.barmaniada.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: