Analize BizRemote by certSIGN

Cele mai puternice pașapoarte ale anului 2021

5 oct. 2021 2 min

Cele mai puternice pașapoarte ale anului 2021

Reading Time: 2 minute

Henley Passport Index, care măsoară periodic cele mai puternice paşapoarte ale anului, a prezentat ultimul raport cu privire la acest aspect.

Astfel, în continuare, conform rezultatelor și cercetărilor efectuate de Henley Passport Index, cetățenii din Japonia și Singapore dețin cele mai puternice pașapoarte ale anului.

Aceștia pot să călătorească fără viză către 166 de destinații, în timp ce afganii se află în partea de jos a indexului cu acces în doar 26 de țări fără a necesita o viză în avans.

Cercetarea, efectuată pe baza datelor exclusive de la Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), arată că restricții de călătorie legate de Covid-19 au dus la un declaj din ce în ce mai mare în libertatea de călătorie, chiar și pentru călătorii complet vaccinați.

Astfel, Japonia, care împarte primul loc cu Singapore, datorită indexului 192, interzice în prezent aproape tuturor cetățenilor străini să intre în țară.

Locul doi în top este ocupat de Germania, care se află pe această treaptă alături de Coreea de Sud, având un scor de 190. Și în Germania există restricții de intrare pentru cetățenii din aproape 100 de țări. România se află pe locul 16, cu un index de 174.

În partea de jos a clasamentului se află Egiptul, pe locul 97, care nu are în prezent restricții de călătorie, însă cetățenii săi pot accesa doar 51 de destinații din întreaga lume fără a obține o viză în avans. În mod similar, Kenya, care ocupă locul 77, nu are interdicții de călătorie, însă deținătorii de pașapoarte pot accesa doar 72 de destinații fără vize.

Topul pașapoartelor la nivel global în 2021

LocPașaport emis dePunctaj
1.Japonia, Singapore192
2.Coreea de Sud, Germania190
3.Finlanda, Italia, Luxembourg, Spania189
4.Austria, Danemarca188
5.Franța, Irlanda, Portugalia, Suedia, Țările de Jos187
6.Belgia, Noua Zeelandă, Elveția186
7.Cehia, Grecia, Malta, Norvegia, Marea Britanie, SUA185
8.Australia, Canada184
9.Ungaria183
10.Lituania, Polonia, Slovacia182

Politicile UE, Marea Britanie și SUA prezintă obstacole complexe în calea normalității

Comentând raportul privind mobilitatea globală 2021 pentru trimestrul 4 cu privire la recentele ajustări ale interdicției de călătorie din Marea Britanie, dr. Hannah White, director adjunct al Institutului pentru Guvern, un grup de reflecție din Londra, spune că restricțiile la circulația internațională par a fi sigure că vor continua să afecteze călătorii către și din Marea Britanie până în 2022.

Restricțiile de călătorie provoacă, de asemenea, un recul în zona Atlanticului, spune Greg Lindsay, director de cercetare aplicată la NewCities, care observă că, în timp ce SUA au ridicat recent restricțiile pentru călătorii din UE, din partea europeană s-a votat eliminarea Americii din „listă sigură” a țărilor.

Imprevizibilitatea afectează lumea în curs de dezvoltare

Pentru multe țări cu pașapoarte de rang scăzut conform indicelui de pașapoarte Henley, barierele proliferante împiedică progresul, chiar dacă multe își redeschid granițele în încercarea disperată de a reporni creșterea economică.

Anul trecut, situația nu arăta cu mult diferit, tot Japonia și Singapore, urmate de Germania și Coreea de Sud, fiind țările cu cele mai puternice pașapoarte ale anului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: