Lifestyle

Creștere de aproape 300% a turismului intern prin vouchere de vacanță

6 aug. 2019 2 min

Creștere de aproape 300% a turismului intern prin vouchere de vacanță

Reading Time: 2 minute

Peste 190.000 de nopți plătite cu vouchere de vacanță în sezonul de vară 2019, cu 269% mai mult decât anul trecut, când au fost doar 52.000 de nopți plătite cu tichete, arată o analiză platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Litoralul, Valea Prahovei, stațiunile balneare și principalele orașe din țară sunt în topul destinațiilor alese de români pentru vacanța de vară în România. 

Dacă în anul 2018 românii erau reticenți să folosească voucherele de vacanță și multe dintre pensiuni și hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 aproape 200.000 de înnoptări înregistrate de Travelminit.ro folosind vouchere de vacanță, pentru rezervările cu check in în perioada 1 iunie – 31 august 2019.

Litoralul și Valea Prahovei, în topul destinațiilor căutate de românii cu vouchere de vacanță

Voucherele de vacanță pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului și în orice destinație din România.

Care sunt cele mai solicitate zone turistice din România?

Litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costinești), Valea Prahovei (Sinaia, Bușteni, Predeal, Bran), stațiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane și Băile Felix) și orașele istorice (Sibiu, Sighișoara, Brașov, Cluj Napoca).

923 lei este prețul mediu

Un pachet de vacanță plătit cu vouchere de vacanță costă, în medie, în jur de 923 de lei. Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanțe de weekend, cu 2-3 nopți cazare pentru doi adulți și doi copii, fie vacanțe extinse cu 4-5 nopți de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.

Aproape jumătate dintre cei își rezervă vacanța folosind vouchere de vacanță aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor, fie pentru a petrece mai multe nopți, fie pentru a beneficia de mai multe servicii (pensiune completă, de exemplu).

Românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri și pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceștia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri și 10% la vile.

Conform Travelminit.ro, 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) și de călători singuri (4%).

85% dintre rezervări sunt făcute online

Doar 15% dintre rezervările cu tichete de vacanță sunt făcute prin call center în timp ce 85% sunt finalizate pe platforma de rezervări online Travelminit.ro, multe rezervări fiind făcute chiar de pe mobil.  

Rusaliile și mini-vacanța de Sfânta Maria sunt cele mai aglomerate perioade pentru turismul românesc

Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie și 18 august, atunci când unitățile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate și aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, și weekendul prelungit de Sfânta Maria, 15 – 18 august.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din Romania care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține 3500 de proprietăți din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat 8 milioane de vizitatori în anul 2018 și valoarea totală a rezervărilor din anul 2018 a fost de 6 milioane de euro. Travelminit.ro are o echipă de 40 de persoane care asigură controlul proprietăților listate dar și asistența în procesul de rezervare. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: